Lille Ó: Gård med solfylt uteservering i Oslo

En stor uteservering med sol hele dagen, og en meny som dekker de fleste behov, hva mer kan en ønske seg?

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

På let etter uteservering som har sol hele åpningstiden? Vi har funnet akkurat det på Storo, nord i bydel Sagene.

Å sitte på utemøblement omgitt av grønt gress, høre fuglekvitter og ingen trafikk, er ikke akkurat dagligdags så nært sentrum. Lille Ó har blitt freshet opp fra grunnmur til tak, og tilbyr både mat og drikke.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Lille Ó på TikTok?



Godt utstyrt drikkemeny 

Restauranten og puben Lille Ó, har blitt en perle på Lillo Gård. Vi har tidligere tatt oss en lunsj på det som var hovedgården med bærende historie fra 1890.

Lunsjmenyen deres fristet med fire ulike retter. Vi bestilte en burger med tomat, baconsyltetøy, cheddar, salat, aioli og fries til 210 kroner, og en ‘dagens rett’ som var pasta bolognese med parmesan til 175 kroner.

Burgeren var basic (på en god måte!), og baconsyltetøyet gjorde burgeren noe mer spennende med en søtere undertone. Friesene var etter undertegnede mening helt perfekte, crunchy og passe salte. Bolognese’n var en god porsjon med et bra lag parmesan (alltid viktig!), og var velsmakende.

Senere på dagen (fra klokken 16) serverer de en treretters til 550 kroner, eller fireretters til 645 kroner. Middagsmenyen serveres også fra klokken 16.

Drikkemenyen varierer fra sesong til sesong, men den er lang og kan by på mye av det man ofte kan ønske seg, fra cappuccino til gin & tonic. De har blant annet elleve typer øl på fat, et godt utvalg av øl på flaske, og mye å velge mellom på vinmenyen. 

Solrik lunsj og historiske detaljer

Innendørs har det gamle våningshuset blitt farget i en nydelig palett med olivengrønne vegger, brune og hvite detaljer - sammen med en rosa bar.

Interiøret har et moderne preg med undertone av historikken som finnes i veggene. Bokhyller fyller de brede veggene, delikate stoler i rotting og runde sofagrupper i hvitt skinn. En skikkelig unik og kul stil!

Det er en flott vindeltrapp opp til andre etasje. Etasjen er tiltenkt for større selskaper med langbord, sittegrupper og egen bar.

Vi var på besøk da restauranten var nokså nyåpnet, en solrik ettermiddag. Når solen skinner kan uteserveringen nytes godt! 

Det er behagelig å nyte noe godt i glasset her, da uteserveringen bak huset ligger et stykke unna trafikkert vei. Det er deilig å høre fuglekvitter og være omgitt av grønt gress. Skuldrene falt godt ned sittende her med et kaldt glass i hånden og sola i ansiktet.

Mye historie i veggene 

Selve navnet Lille Ó, stammer fra jernalderen og er blant de aller eldste gårdsnavnene i Oslo. Urgården har fått navnet fra Akerselva, Ó - som betyr elv og stammer fra norrønt. 

Daglig leder Björn Malm forteller at det er flere gjester som har delt sine familiehistorier fra den gamle hovedgården. Huset ble brukt som lysthus for byens velstående og mektige familier frem til 1700-tallet.

Gården og området ble senere brukt til jordproduksjon og storfedrift helt frem til 1980. Nå er det blitt en liten grønn oase i det nye boligfeltet, og det setter vi pris på!

Åpningstidene er fra klokken 11-22 på mandag, 11-00 fra tirsdag til fredag, 12-00 på lørdager og 12-22 på søndager.

Psst! Hvis du ønsker flere forslag på uteserveringer kan du sjekke ut disse stedene.

📍Sandakerveien 100a