Oslos deiligste: Forfriskende sommerdrikker

Vi har vært på fire forskjellige steder i Oslo med kalde og forfriskende sommerdrikker. (Foto: Maren Mjelstad)

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Sommervarmen kan for mange bli litt overveldende. Da er en kald drikke perfekt å ha i hånda. 

 Vi har vært innom fire steder vi gjerne tar oss en avkjølende sommerdrikke.



KUMI: Juice og limonade

KUMI i Oslobukta har et digg utvalg av ulike kalde drikker. Deres spennende hjemmelagde juicer, In-House Organic Pressed Juice er både forfriskende, gode og med flere smaker. Hva med en Popeye (spinat, eple og sitron), Sunshine (ananas, appelsin og ingegær), Apple & Ginger (eple og ingefær) eller Beet It (rødbet, appelsin, ingefær og gulrot)? Det koster 69 kroner for liten (250 ml) og 105 kroner for stor (0,5l).

Spisestedet er plantebasert, så også her kan du få i deg et godt måltid. De selger både frokost, brunsj og lunsj heler dagen. Bonus er at uteserveringen er plassert rett ved bryggekanten!

Les mer fra vårt tidligere besøk hos KUMI her.

📍Operagata 71B

Refresh Vulkan: Smoothie

For en bra smoothie-opplevelse bør du prøve ut Refresh som ligger på Mathallen Vulkan. Her kan du velge mellom flere unike blandinger av smaker.

Vi testet ut en smoothie med navnet Oslo (86 kr). Den inneholdt jordbær, melon, mynteblader, banan, kokosmelk og eple. Spesielt myntebladene lot seg kjenne igjen på smaken og var godt. Vi prøvde også Super stamina. En ganske «vanlig» smoothie med ananas, banan, eple, mango og kokosmelk. Behagelig i smaken, med en rolig og mild ettersmak.

Du kan også kjøpe både toast og sandwicher hos Refresh. Det ligger i Oslos første og kanskje mest kjente mathall, Vulkan. Omgivelsene byr derfor på mye mer enn bare drikke, som masse spennende mat og søtsaker hos alle de forskjellige matbod- og stedene.

📍Vulkan 5

TeaOlogy: Bubble tea

Om du vil ha te med eller uten melk, iste, grønn te, svart te, med eller uten kuler - Teaology har alle! Her kan du tilpasse bubble tea’en din så den blir som du selv vil ha den.

Vi testet ut en Green Cha og en Citrus Straw. Begge kostet 69 kroner i den minste størrelsen. Citrus Straw er en iste uten melk og veldig forfriskende! Du kan også tilpasse sukkermengden selv. Green Cha er deres egen spinn på matcha og grønn Jasmine-te.

Stedet er koselig med kult glitrende grønt design, som du nok sent glemmer synet av. I samme lokale tilbyr de også autentisk vietnamesisk mat, hvis det skulle friste. Selv om det ikke er et overskudd på sitteplasser kan man sitte både inne og ute.

Les mer fra vårt tidligere besøk hos TeaOlogy her.

📍Prinsens gate 10C

Mash Café: Smoothie og mer 

Som lokalet er også drikkene her like freshe. I sola foretrekker vi en smoothie, og går derfor for en Mango Passion (89 kr). Den er både forfriskende og mild i smaken. Alle smoothiene her er veganske.

De selger også milkshakes, kaffe, salater, sandwicher og iskrem. Kaféen har en perfekt lokasjon på Bislett. Selv om stedet ikke er blant de største. Det er noen få sitteplasser inne, så vi foretrekker å sitte på uteserveringen.

Les mer fra vårt tidligere besøk hos Mash her.

📍Thereses gate 52A