TeaOlogy

Av Ine Martine Lorentzen / Video: Gabriel Viola

I Prinsens gate i Oslo finnes en koselig liten bakgård hvor vi fant vi et ganske nytt og unikt konsept. Bubble tea (te med kuler) er kanskje ikke veldig kjent her i Norge enda, men TeaOlogy imponerer med et spennende, fresht og bredt utvalg. 

Har du smakt bubble tea? Her tror vi at du vil kunne få et nytt syn på te, for dette var en annerledes og kul smaksopplevelse.

TE PÅ OSLO-KARTET

Bubble tea ble svært populært i Taiwan på 1980-tallet og har spredt seg til flere verdensdeler siden. Navnet referer til te med tapioka-kuler, og det er nettopp kulene som gjør denne drikken så interessant. I bunnen av drikken finner du myke kuler som kanskje kan minne noe om gummi-godteri. Selve kulene smaker egentlig ikke smaker så mye, men kombinasjon konsistens og te gjør det til en ny smaksopplevelse.

I Oslo har vi en kaffekultur med stort kaffeutvalg på alle gatehjørner. Tekulturen kan kanskje ikke sies å være like stor. Sist vi bestille te på kafé ble det servert en kopp med kokende vann med pose-te på siden. Selv om det finnes mange spennende tetyper, er det nok sånn de fleste av oss kjenner te best. Derfor måtte vi besøke TeaOlogy, som har som mål å sette te på Oslo-kartet.

FIKK IDEEN PÅ FERIE I ASIA

Tross et lite lokale er atmosfæren på TeaOlogy ungt og hipt. Her brygges det fersk te hver dag og de har et stort utvalg bubble tea hvor grønn-, svart- og oolong teblader brukes som base. Deretter tilsettes ulike ingredienser for å skape spennende smaker.

Gründere Danny og Sophia ville skape en merkevare som engasjerer med kundene og fikk ideen til konseptet da de ferierte i Asia. Der er det en stor tekultur og bubble tea finnes overalt.

– Te fungerer som det sosiale limet og handler om mer enn bare te. Teatime handler om å sitte sammen å ha det hyggelig mens man nyter noe godt å drikke på, forteller Danny engasjert.

Da de kom tilbake til Oslo ble konseptet videreutviklet, og i dag har de en kul og unik bedrift i Oslo sentrum. Dette er et team som fokuserer på sunn drikke og kvalitet, og det skal gjenspeiles i produktene.

PLANTEBASERTE DRIKKER MED SPENNENDE SMAKER

TeaOlogy er opptatt av plantebaserte ingredienser og bruker kun ris-, soya, kokos og mandelmelk i sine te-oppskrifter. Te-menyen passer derfor også bra for de som satser på en grønn livsstil.

Blant bestselgerne finner du Aurora (fra 69kr), Dirty chata (fra 69kr) og Green cha (fra 69kr). Aurora er inspirert av det rosa nordlyset som var tydelig både på farge og smak, men hva smaker nordlyset? Friskt og spennende vil vi si! Bestående av jordbær, lime og en blålig te kalt ”butterfly pea flower tea”. Her oppstår fargegradienten grunnet lagvis oppbygging av komponentene.

Vi ble også fasinert av sugerørene som brukes. De er store for å gjøre det enkelt for deg å drikke kulene. Her kan du velge mellom et metallsugerrør eller sukkerrør. Metallsugerrøret kan man også kjøpe for å ta med seg hjem.

AUTENTISK VIETNAMESISK MAT

Det er ikke bare te som frister på Teaology. Her tilbys også en meny med noen få og nøye utvalgte matretter. Foreldrene til Danny kom til Norge etter krigen i Vietnam. Han er oppvokst med mors vietnamesiske oppskrifter og ville dele denne matkulturen med Osloboere. Han understreker at det var mammas spesialiteter som skulle på menyen, og dette skulle gjøres skikkelig.

Vi fikk smake på retten Mama’s pho med okse (189kr). Denne retten tar åtte timer å lage og er kokt på okseben. Dette er en svært populær rett blant de lokale i Vietnam, og den ekte ”Mama pho” (moren) kommer støtt og stadig innom for å kvalitetssikre maten. Er vi i Oslo enda, tenkte vi når vi spiste for her fikk vi en autentisk følelse.

HJERTE FOR TE

Tross at korona har bydd på utfordringer for det nye konseptet, har de heldigvis kunne vist til alkoholfrie, kule og kreative drikker, og god mat. Her jobber kreative og ambisiøse mennesker med hjerte for te. Vi syns ideen om å sette te på Oslo-kartet er utrolig kult og vi i Mer av Oslo er deifinitivt klare for å omfavne en gøyal og unik tekultur.

📍Prinsens gate 10 C