Oslos deiligste: Desserter

Noen deilige cupcakes hos The Cupcake and Pie co.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Er du like gira på en liste over ordentlig gode søtsaker i Oslo som oss? Hvis du noen gang har lengtet etter en mettende fristelse etter hovedretten (eller kanskje gjerne tar desserten som hovedrett), har du nå kommet til rett sted.

Vi har besøkt fem av stedene som vi synes kanskje topper lista over Oslos deiligste desserter.



The Cakery: Veldig gode kaker

Lyst på noe søtt for å dempe sukkersuget? Vi har tidligere besøkt brasilianske The Cakery, som ligger skjult blant Oslos gater. Ikke langt unna Karl Johans gate serverer de noen av byens beste kaker. Her kan du velge mellom minst seks forskjellige kaker, og tro oss, valget er ikke lett! Da vi var der endte vi opp med å smake på fire av seks.

Ostekaken var mye lettere i teksturen enn en typisk New York-cheesecake, og smakte digg! I tillegg var den glutenfri. De andre kakestykkene hadde mange lag som skapte dybde i teksturen. Gulrotkaken var god og nøttete, sjokoladekaken mørk og fyldig, og aprikos/karamellkaken smakte nydelig og var klart saftigst.

Vi har likevel en klar favoritt, nemlig aprikos- og karamellkaken, selv om alle var gode skal sies. Kakestykkene koster 59 kroner, og for et stort stykke som metter synes vi det er en god pris.

📍Kongens gate 10

Mendels: Makronkake

Neste dessert på lista er ingen ringere enn Mendels egne Ispahan. En makronkake med krem og bringebær, nam! Mendels finner du ovenfor Stensparken, og i en relativt rolig gate kan du nyte makronkaken din i fred. Vi var på besøk da stedet var relativt nytt.

Hos Mendels kan du velge mellom ulike bakevarer og makroner, men for oss er det den største makronen som faller mest i smak. Med luftig rose- og vaniljekrem får makronen en konsistens som smeltet i munnen.

Iapahan får du for 92 kroner. Og dersom været er litt grått, kan de også friste med en god og varm kakao (58 kr).

📍Pilestredet 75C

The Cupcake & Pie Co.: Smak og behag

I vår alles mathall, Vulkan, finner du The Cupcake & Pie Co. Her er det mye å velge mellom, så det finnes noe til enhver smak. Alt fra gode sjokoladesmaker til tiramisu og ulike bær.

Ettersom vi er veldig glade i bærsmak ble våre to favorittcupcakes, ikke overraskende Blueberry og Raspberry & dark chocolate. Med en generøs mengde deilig frosting toppet med bær var det ingenting som manglet. Selve kaken var god og luftig, med en rik smak og akkurat perfekt størrelse.

I tillegg til en stor mengde cupcakes (45 kr), er det også et godt utvalg av både søte paier (74 kr) og donuts (45 kr).

📍Vulkan 5

Grains: Dessert til brunsj

Et annet sted vi selvfølgelig allerede har besøkt er Grains, som i tillegg til gode bakevarer også er kjent for crepen de serverer. Med kafe på både Majorstua og Frogner nærmer det seg kanskje et brunsjmåltid, men så god som denne crepen er, må den også på lista.

Vi liker veldig godt en crêpe med sukker, smør og sitron. Den var åpenbart etterspurt av mange, med god grunn! Alt fra tykkelsen til smakskombinasjonene var veldig behagelige, og vi skulle ønske det var mer. Utvalget av crêpes er stort. Du kan få “alt” på, fra sesongens ferske bær til karamell, syltetøy og krem.

En crepes med sukker, smør og sitron koster 79 kroner, mens prisen gjerne stiger for jo mer topping du foretrekker.

📍Valkyriegata 21

Talormade: Fargerikt og sommerlig

Denne donutsjappa ligger godt plassert blant sommerlige gater på Bjørvika, med mange nye og innbydende serveringsplasser rundt seg. Med fargerikt lokale er det vanskelig å gå forbi uten å ta en titt, og med enda mer fristende søtsaker, må man bare smake.

Nå er det en stund siden vi var hos Talormade sist, men det er igjen mange gode varianter å velge mellom. Vi gikk for en Blueberry crumble og den populære smaken Red velvet. Blåbær-donuten hadde en god balanse mellom søt og sur, og en deilig crunch. Red velvet var også god, med en myk og god smak av ostekrem.

Begge donutene koster 51 kroner. I tillegg til de runde herlighetene serverer de også et utvalg av te (45 kr) og andre varme drikker (47-52 kr).

📍Operagata 69