The Cakery: Et stykke brasiliansk nam

The Cakery: Serverer noen av Oslos beste kaker!

Tekst og foto: Linda Lourenco

Lyst på noe søtt for å dempe sukkersuget? Skjult blant oslos gater er det en liten koselig kafe midt i sentrum som serverer noen av byens beste kaker. The Cakery er en brasiliansk kafe som har spesialisert seg, som navnet tilsier, på kaker. 

Vi tok turen for å smake på noe av utvalget, og spesielt aprikos- og karamellkaken som vi har hørt «man bare må smake på».



Vi smakte på FIRE saftige kaker

Menyen består av minst seks fristende kaker med ulike smaker. Siden vi var ekstra sultne på noe godt i dag, så gikk vi for ostekake, sjokoladekake med pistasj, gulrotkake og aprikos/karamellkake. Vi har hørt mye bra om ettertraktede Red velvet, men den var ikke overraskende utsolgt. Alle disse kakene var ekstremt saftige og var på et helt annet nivå enn din typiske toro brownie mix (som også er ganske god!).

Ostekaken var mye lettere i teksturen enn din typiske new york cheesecake og smakte digg! I tillegg var den glutenfri. De andre kakestykkene hadde mange lag som skapte dybde i teksturen. Gulrotkaken var god og nøttete, sjokoladekaken mørk og fyldig, og aprikos/karamellkaken smakte nydelig og var klart saftigst.

Vår favoritt ble nettopp aprikos- og karamellkaken, selv om alle var gode skal sies. Alle kakestykkene koster 59 kroner. For et stort stykke som metter synes vi det er en god pris.

Instagramvennlig

The Cakery serverer også retter som toast, ulike typer paier og salat for de som ønsker noe mer enn bare søtt. Både brasilianske varianter eller inspirert av fødelandet til de som startet kafeen.

Lokalet er også blant de mer koselige og instagramvennlige stedene i byen vår. Veggene er håndmalt i blomstermønster, og det er plassert mange planter rundt omkring i denne lille kafeen. Det rosa neonlyset og pastellfargene fra interiøret gjør denne kafeen virkelig til en skjult perle hvis du ønsker å friske opp feeden litt.

📍Kongens gate 10