Grains: Fransk stemning og bakverk

Mens køen går, rekker du å innta deg den franske atmosfæren.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Plassert rett ved Majorstuen T-banestasjon finner du kafeen som kanskje tar deg tilbake til en passe travel ettermiddag i Paris. 

Med solen som stadig viser mer av seg selv i vårværet, kan det neppe være noen bedre måte å ønske den velkommen på enn ved å ta seg en kaffe i franske utemøbler. Vi måtte smake på både crêpes og en eclair!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Grains på TikTok?



Crêpes med smak

Hos bakeriet Grains kan du nyte maten din, uansett vær. Det er nok av både inne- og utemøbler. Hvis litt støy og busstrafikk ikke gjør deg noe, anbefales det å ta med maten ut, for å få utnyttet den franske atmosfæren maksimalt. 

Møblene inne mister litt av det franske preget dersom du ikke setter deg ved inngangspartiet. Er det derimot de gode smakene du kommer for, frister de på alle kanter!

Vi prøvde oss på en crêpe med sukker, smør og sitron. Den ble servert (etter lang ventetid dog) og var åpenbart etterspurt av mange, med god grunn! Alt fra tykkelsen til smakskombinasjonene var veldig behagelige, og vi skulle ønske det var mer. Utvalget av crêpes er stort. Du kan få “alt” på, fra sesongens ferske bær til karamell, syltetøy og krem.

Det franske bakverket eclair ble også tatt godt imot. Vi gikk for en vannbakkels med vaniljekrem, men du kan også velge deg eclaire med sjokolade, sjokolademousseline og sjokoladeglasur.

Smak og behag

Det er i tillegg et utvalg av blant annet galettes (tynn pannekake på bokhvete), salater, suppe og ferskt brød. Maten har en pris opp til 164 kr.

Blant drikkealternativer er det mye å velge mellom. Traktekaffe, espresso eller te, forskjellige typer leskedrikk (fra 33 kroner til 69 kr), eget brygget øl, bobler og hvit- eller rødvin.

Da vi kom på stedet klokken 15 på en lørdag var de aller fleste plassene opptatt, og køen var lang. Kafeen er uten tvil populær, så å komme litt utenfor rushtiden skader ikke dersom du ønsker deg et litt roligere kafebesøk. Hit er det hvert fall ikke vanskelig å finne fram til.

Psst! Grains bakeri og kafe har også åpnet på Frogner.

📍Valkyriegata 21