Søte blomsterbutikker: Mer enn bare blomster

En en botanisk jungel hos Luck Oslo. (Foto: Kristina Brekke)

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen & Jessica Rahimi

Oslo bugner over av søte blomsterbutikker, men hvilke tilbyr noe ekstra? Vi har vært hos fem favoritter i byen vår, som alle også byr på noe mer enn bare blomster.

Enten det er kaffe, smoothie og jeans, eller en blomsterbutikk litt utenom det vanlige, gir disse fem perlene deg litt ekstra å titte på.



Mustang Sally

På Torshov finner du nabolagsfavoritten Mustang Sally. Her står blomstene på rekke og rad og flotter seg ut mot trikkesporet. De koser seg ute i sola, og det er vanskelig å ikke la seg friste når man går forbi. Dette stedet fokuserer på jeans i tillegg til blomster, og har en egen del fylt med jeans og andre klær.

Her kan du finne mye fint, og det er både for menn og kvinner. Selv om det ikke er en veldig stor butikk er den full av personlighet, og det er noen skatter her.

Spesielt jeans utmerker seg. I tillegg finner du mye små og søte ting som keramikk, fine kort, og magneter med artige sitater. Egentlig er dette et perfekt sted å titte innom både hvis du er glad i blomster og jeans, eller skulle hatt en gave til noen og er i nabolaget. Denne mustangen er en fin butikk med mye personlighet!

📍Vogts gate 48

Bonita Blomster

Hva med en tur til blomsterhandelen for litt lunsj? Bonita Blomster har tre lokaler, to på Frogner og et ved fine Ullevål Hageby. I lokalene i Briskebyveien på Frogner kan du både kjøpe blomster og fylle magen med mye godt. De spesialiserer seg på kaffe fra Colombia, men på menyen finner du også sandwitcher og smoothies.

Vi kan anbefale deres smakfulle smoothies, med friske smaker inspirert fra Sør-Amerika. På en varm dag sier vi ikke nei takk til det og smakte på både Bonita Passion og High & Magic, og begge var veldig gode.

Innendørs har de en egen del med kafé, og en del med planter. Her kan du sitte og nyte noe godt mens du skuer utover de flotte gatene på Frogner, eller ta det med som takeaway i tillegg til en flott bukett.

📍Briskebyveien 28

Grønn

Nabolagsperlen Grønn ligger på Ullern, og er nok den som byr på aller mest foruten blomster. Her får man også delikatesser, keramikk, bøker, og kafé med matservering, på ett og samme sted. På mange måter er dette en slags markedsplass der du finner mye forskjellig og spennende.

Rett og slett en egen liten jungel, med friske blomster ved inngangen og grønne planter rundt om kring overalt. Vi fant utrolig mange fine tulipaner, så det ble med en bukket hjem.

Stedet har sitteplasser noen steder i butikken, i tillegg er det plasser å slå seg ned i kaféen hvis man vil ta en kaffe eller noe å spise der. De har i tillegg satt opp en lavvo utenfor butikken hvor man kan nyte en kaffe ute under tak. Vi har skrevet om Grønn tidligere, hvis du vil lese mer om butikken.

📍Lilleakerveien 31

Luck Oslo

På Grünerløkka, nærmere bestemt ved Olaf Ryes plass, ligger denne tropiske skatten. Her kan du vandre rundt i en botanisk jungel blant unike planter, kjente merkeklær og nydelig interiør. I en og samme butikk.

Det første som møter deg i det du går inn er planter. Planter fra tak til gulv, store og små, fargerike og alle helt unike. Å vandre rundt i butikken kan nærmest sammenlignes med å vandre rundt i en regnskog, der du noen ganger må flytte litt på plantenes blader for å komme deg videre. Duften er frisk og eksotisk, en fin blanding av gode oljer og de tropiske plantene.

Innimellom dukker det opp klesstativer med merker fra blant annet Acne, Dries Van Noten og Tom Wood. For ikke å glemme det lekre interiøret som Luck også selger. Man kan ikke annet enn å bli inspirert av denne butikken! Vi har skrevet om Luck tidligere, hvis du vil lese mer om butikken.

📍Grüners gate 9

Bislett Blomster

I et koselig nabolag, mellom kafeer og butikker på Bislett, ligger også denne koselige lille blomsterbutikken. Uten tvil godt plassert, da den lyser opp gatene med friske og fargerike blomster.

Du kan friske opp hjemmet eller hagen med mindre blomster som roser og tulipaner, men også større planter som sitrontrær og solsikker.

Til tross for størrelsen på butikken har de mye variert. I tillegg til flere ulike typer blomster og planter har de også et utvalg av både store og små potter, og noen vaser, samt interiør som krone- og kubbelys. Noe kanskje ikke mange andre blomsterbutikker selger er kremer, såper og badebomber, men det finner du også hos Bislett Blomster.

📍Thereses gate 33