Luck Oslo

FERDIG REDIGERT-min.jpg

[Stengt permanent]

Av Kristina Brekke

Hvorfor reise til den botaniske hage, når du kan reise til Luck Oslo?

Til tross for den kalde årstiden vi befinner oss i, hvor man så vidt finner ett eneste grønt blad i parken, finnes det unntak. På Grünerløkka, nærmere bestemt ved Olaf Ryes plass, ligger denne tropiske skatten.

Her kan du vandre rundt i en botanisk jungel blant unike planter, kjente merkeklær og nydelig interiør. I en og samme butikk. Etterspørselen er stor, men heldigvis får butikken inn ukentlige leveringer av planter, faktisk opp til flere ganger i uka. En butikk som bare må oppleves.   

”Regnskog”

Det første som møter deg i det du går inn er planter. Planter fra tak til gulv, store og små, fargerike og alle helt unike. Å vandre rundt i butikken kan nærmest sammenlignes med å vandre rundt i en regnskog, der du noen ganger må flytte litt på plantenes blader for å komme deg videre. Duften er frisk og eksotisk, en fin blanding av gode oljer og de tropiske plantene.

Butikkens lys er vell gjennomført og setter hver eneste plante frem i lyset. Plantene er plassert i både skaper, hyller, trapper og på bord, og de trendy brune terrakotta-pottene er sterkt representert. Utvalget er stort, og du kan finne alt fra bittesmå kaktuser til store og fyldige Monstera planter. Samtidig som vi går rundt å kikker, går betjeningen rundt å vanner og sprayer plantene. Det gjør butikkopplevelsen enda mer levende. 

Innimellom dukker det opp klesstativer med merker fra blant annet Acne, Dries Van Noten og Tom Wood. For ikke å glemme det lekre interiøret som Luck også selger. Man kan ikke annet enn å bli inspirert av denne butikken!

Konseptet bak butikken

Luck Oslo åpnet for tre år siden. Tanken bak butikken var å ha et botanisk konsept med både klær, interiør og planter. Der sistnevnte har fått mye større fokus i dag. Etterspørselen er blitt stor og Oslofolket har fått større interesse for det grønne plantelivet. Den grønne delen av Luck Oslo har blitt så populær at den har fått egen instagramkonto, som er verdt å sjekke ut. For deg som er interessert i unike planter, eller som ønsker en litt grønnere instafeed. (Psst! Instastoryen oppdateres jevnlig med bilder av de ulike plantene som kommer til butikken.) 

Philodendroner i store og små størrelser er blant de mest populære plantene som selges i butikken. En ny trend som også er kommet for å bli er variegata, der plantene får hvite striper eller mønster på bladene, som kommer gjennom genmodifisering. Et spennende konsept, og om du lurer på noe mer om de ulike plantene er det bare til å spørre betjeningen, for de har god kontroll. 

Kjøpe din egen plante?

Dersom du ønsker å kapre deg en unik skatt får butikken inn nye planter hver mandag, onsdag og torsdag. Det er bare å stå klar, noen planter går nemlig fortere enn andre. Med rundt 12.000 potter og planter solgt i 2020, kan man med hånda på hjertet si at etterspørselen har blitt stor.

Luck Oslo tilbyr et variert utvalg av planter som du ikke ser mange andre steder i byen, og det finnes en plante til alle og enhver med hvilken som helst lommebok. Du trenger ikke å ha grønne fingre for å handle planter her. Så er du usikker på hvor du skal handle din neste plante, anbefaler vi deg å ta turen hit. 

📍Luck Oslo