Grønn Cafe og Deli

GrønnCafe_Januar2021_LeneMH_9.jpg

Av Lene Myrum Haugen

Helt i utkanten av Oslo ligger den snart 20 år gamle sprudlende nabolagsperlen Grønn Cafe og Deli. Et koselig lokalt møtested på Ullern som tilbyr både butikk og kafe. Selv fremhever de koffein, blomster og delikatesser, men her er det mye man kan la seg friste av.

NABOLAGSLYKKE

Butikk- og kafeen er inspirert av markedsplasser man opplever i sydlige strøk, så her har de gitt plass til flere forskjellige ting. Eier og daglig leder Heidi Venemyr ønsket at Grønn skulle bli en møteplass for nabolaget, og dette har hele veien vært viktig for utformingen av stedet.

Du blir møtt av friske blomster i døra og delikatesser i disken. Her er det fort gjort å komme ut med både det ene og andre. De har et stort ut valg av servise, dekor, bøker og andre små og store ting. I disken finner du gode oster, oliven, spekemat, pesto og alt du trenger til en helaften hjemme. Butikken er en egen liten jungel, med sitteplasser noen steder i butikken, i tillegg til plassene i kafeen. De har satt opp en lavvo utenfor, så her kan man også nyte en kaffe ute, under tak.

Kombinasjonen av å ha kafe, delikatesser og blomster som vi har i dag, gjør vi fordi vi synes det er morsomt. Det skaper dynamikk i forhold til årstidene, og gir god variasjon for både ansatte og kunder. Det krever en del kunnskap, men at det er akkurat det som er moro og som skaper engasjement rundt Grønn, forteller driftsleder Hege Haugseth Winther Dammen

KUN PÅ ULLERN

I starten var Grønn egentlig bare et midlertidig arbeidsnavn. Etterhvert som alt kom på plass og det var klart for åpning, ble det nettopp navnet Grønn som falt mest naturlig. Selv om det har vært etterspurt at de skal åpne flere steder i byen, er dette foreløpig den eneste.

Vi har blitt kontaktet av flere angående å åpne flere andre steder i byen, men har hittil takket nei. For oss er det viktig at da skal det være like bra som her, og det er mye jobb bak konseptet. Det å skape en god atmosfære for våre kunder er noe vi tror bidrar til at våre kunder kommer tilbake, forteller Hege.

Butikk- og kafeen ligger på Lilleaker, og man kan komme seg hit med trikk eller buss. Stedet har som regel sitteplasser i kafeen, men grunnet nåværende restriksjoner har de foreløpig kun åpent for take-away.

Vi er veldig glade for å kunne ha åpne dører, og håper at det kan gjøre en forskjell i folks hverdag. Å kunne bidra med litt hverdagsgleder rett og slett, avslutter hun.

📍Lilleakerveien 31