Koselige bakerier i Oslo

Ferskbakte bakevarer hos Boulagerie M i Oslo.

Ferske bakevarer hos Boulangerie M i Oslo.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Det dukker stadig opp bakerier i Oslo, men hvordan vet man egentlig hvilke som er verdt et besøk? 

Nedenfor har vi laget en samling over våre fire favoritter, som er unike på hver sin måte. Disse bakeriene passer både til en kjapp kaffetur, brunsj eller noe midt i mellom.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om koselige bakerier på Tiktok?



Kveitemjøl 

Vi starter listen med en av Aker Brygges skatter, som ligger fint plassert midt i gåpassasjen. Kveitemjøl har på kort tid rukket å bli en stor snakkis blant mange, og det med god grunn!

Det er spesielt én bakevare som skiller seg ut. Vi er faktisk ikke sikker på om den finnes andre steder. Den populære The Cube (70 kr) er en croissant i kubeform, med krem på innsiden. 

For å få tak i nettopp denne varianten gjelder det å være rask. Det selges omtrent 50 stykker hver dag, og da vi var der, på en hverdag, var de utsolgt allerede klokken ti. 

Vi fikk likevel prøvd ut en klassisk croissant (48 kr), uten fyll. Det skal sies at den så nesten kunstig ut på utsiden, men smakte altså både ekte og ganske godt. Det ble også kjøpt en skolebolle (48 kr) som fikk oss til å mimre tilbake til barndommen. Kanskje er det heller surdeigsblingser med for eksempel chevre (110 kr) som frister?

Kveitemjøl holder åpent mandag til fredag fra 8-16, lørdager fra 9-16  og søndager 10 til 16. 

📍Fjordalléen 10

Boulangerie M

Kommer du deg et lite stykke unna Oslo sentrum, legger du fort merke til at også her er skjulte perler å finne. Vi tok turen innom nabolagsbakeriet Boulangerie M på Ensjø i Gamle Oslo. 

Her finner du ekte franske bakevarer, og en autentisk stemning som topper det hele! Over høyttalerne spilles det naturlig nok fransk musikk, og uteservering deres kan brukes året rundt, hvis du ikke er redd litt kulde. 

Vi testet ut en croissant av typen Chocomande (39 kr), og den fikk vi rett og slett ikke nok av. I motsetning til den hos Kveitemjøl var denne ikke så luftig, men knasende og ordentlig karamellisert. Den smakte hjemmelaget, det likte vi! På toppen var den strødd med mandler. Pizza og lunsjretter får du også tak i for et litt fyldigere måltid.

Åpningstidene er mandag fra 7:30-15, tirsdag fra 6:30-18, onsdag og torsdag fra 6:30-19 og fredag til søndag fra 6:30 til 20. 

📍Sigurd Hoels vei 45

Farine 

Bakeriet Farine på Kampen har snart holdt åpent i to år, og står fremdeles høyt oppe på vår liste over koselige bakerier. Det gule bygget er ikke vanskelig å legge merke til, og lyser opp hele gaten. 

Siden stedet heter Farine bakeri & spiseri, får du mer enn bare bakevarer. Både pizza, salat, sandiwcher og andre små varmretter står på menyen.

Nabolagsbakeriet byr på alt fra ferskbakte surdeigsbrød til french toastVi kan røpe at det falt i smak med en latte på havremelk og en kardemommesnurr. 

Farine holder åpent i tidsrommet tirsdag og onsdag fra 8-17, torsdager og fredager fra 8-22, lørdager fra 10-21 og søndager fra 10-17. 

📍Normannsgata 44

Grains 

Plassert rett ved Majorstuen T-banestasjon finner du kafeen som kanskje tar deg tilbake til en passe travel ettermiddag i Paris. 

Hos Grains er det nok utvalget av crêpes som er størst, og også mest etterspurt. Prisene varierer fra 79 til 104 kroner, og mer dersom du vil ha ulik topping. Du kan få “alt” på, fra sesongens ferske bær til karamell, syltetøy og krem.

Vi prøvde oss på en crêpe med sukker, smør og sitron (79 kr). Alt fra tykkelsen til smakskombinasjonene var veldig behagelige, og vi skulle ønske det var mer. 

Hvis du vil ha noe annet kan de friste med andre franske spesialiteter som galettes, eclair, små terter, eller kanskje en salat. 

De holder åpent mandag til fredag klokken 7-19 og 9-19 på lørdag og søndag.

📍Valkyriegata 21