Boulangerie M: En fransk fornøyelse

Oui s'il vous plaît! Vi har vært på Boulangerie M i Oslo, og fått en ny favoritt blant croissanter.

Tekst & foto: Ellen Hellebust

Blant høye bygninger på Ensjø ligger nabolagsbakeriet Boulangerie M. Boulangerie er det franske ordet for bakeri og som navnet tilsier selger de her ekte franske bakevarer.

Det blir ikke mer fransk enn croissant og baguette, og vi lot oss friste av flere klassikere.



Croissant i toppsiktet

Undertegnede ble møtt av bakeren Manuel, en franskmann bosatt i Norge og som i 2015 fikk sin drøm oppfylt ved å starte et eget bakeri. Ikledd mel fra topp til tå lyste det ekte bakeglede når han mimret tilbake til sine dager på den prestisjefylte bakeskolen, Compagnon du devoir du tour de France. Han legger sin kunnskap og erfaring ned i alle bakverkene, og resultatet er gode franske smaker. 

For å maksimere vår franske opplevelse gikk vi for en lys baguette og selvsagt en croissant. Baguetten var sprø på utsiden og myk inni. Langtidsheving skal visstnok være nøkkelen. Til baguetten fikk vi også prøve Manuels egenproduserte honning, som lages på Vollen i samarbeid med 300 000 bier. Perfekt i kombinasjon med en nøytral baguette. Denne likte vi!

Croissanten som ble servert var stor og luftig, på høyde med de beste vi har smakt. Har vi funnet Oslos beste croissant? Det var også flere bakverk å velge mellom som for eksempel den franske favoritten pain au chocolate og praline croissant med smak av salt karamell. Snart kommer også croissantene i vegansk format! 

Undertegnede lot seg også friste til å prøve deres glutenfrie Chole muffins. En muffins med eple og mandelsmak. Denne var saftig, og sukkersprø på utsiden. En innertier!

Pizza og salg over disk

Onsdager til søndager serverer de også pizza. Den bakes på huset og det er mange alternativer. Prisen ligger på rundt 150-200 avhengig av topping.

For våre glutenfrie og veganske lesere, kan vi informere om at pizzaen også kan lages både uten glutenfri og vegansk. Den glutenfrie varianten er kvalitetssjekket av en nær venn av undertegnede som gir pizzaen top score!  Det kan også bestilles glutenfrie brød som kan hentes på bakeriet etter avtale. 

De selger også masse spennende over disk! I tillegg til egenprodusert honning selges en rekke ulike marmelader og pålegg. Deres pålegg Salt karamellkrem vekket spesiell interesse og skal kjøpes med ved et senere besøk. Verdt å få med seg er at brødene som bakes her på bakeriet er temmelig rimelige. Prisen ligger på 36-45 kr brødet. Hverdagsluksus!

Boulangerie M leverer bakevarer til flere steder i Oslo, så kanskje har du allerede prøvd noen av søtsakene? For eksempel finner du Manuels surdeigssandwichHandwerk Botaniske, og kanelbollene på Lille Tøyen Kolonial som vi har besøkt tidligere.

Det er rolige og lyse innendørs lokaler, og bakeriet har egen uteservering. Dette blir muligens ikke aktuelt med det første, men er ypperlig for en brennhet kommende sommerdag. I mellomtiden får vi nyte franske bakverk innendørs.

📍Sigurd Hoels vei 45

    • Åpningstider:
      Tirsdag: 06.30-18:00
      Onsdag-torsdag: 06.30-19:00
      Fredag-søndag: 06.30-20:00

    • Pris: $$

    • Vegetar og vegan: Ja

    • Allergivennlig: Ja

    • Rullestolvennlig: Ja