Bakeriet Farine

Av Lene Myrum Haugen

I det knall gule bygget ved Kampen kirke åpnet bakeriet Farine dørene den 6. januar. De byr på dagsferske brød så langt det rekker, sandwich, hjemmelagde kardemommesnurr og flere bakverk. Med så mange fristelser og et unikt lokale, måtte vi teste det ut!

Foreløpig kan man kun få take away, så da ble det kaffe i nysnøen på Kampen for oss. Med litt vind i fleisen og fine omgivelser. Vi kan røpe at det falt i smak med en latte på havremelk, en kardemommesnurr og en utrolig hyggelig samtale med damen bak disken.

Stort engasjement

Bakeriet ligger i et kjent bygg som har huset både det ene og det andre, men som senest var en italiensk restaurant før Farine inntok lokalene. Allerede klokken elleve på en onsdag var det flere på Kampen som hadde snudd snuta mot det gule bygget, klare for alle fristelsene. Alle ventet tålmodig og meteren var godt respektert. I tillegg til antiback og gode markeringer i bakeriet, var det ikke noe problem.

Selv om vi ikke fikk lov til å sitte her nå er lokalet preget av kjærlighet til gjenbruk og godt håndverk. Man ser i valg av møbler, de fine flisene, fargene og i detaljene, at dette kommer til å bli en nabolagsperle på Kampen. Som nok vil tiltrekke seg folk fra hele byen!

Dagens middag

Damen bak disken var veldig engasjert og fortalte gladelig om at det hadde vært mye å gjøre siden åpningsdagen. Blant middager de serverer finner man bakt skrei, stekt kyllinglår og aubergine dumplings. Så det er mye variasjon! Hun fortalte oss at de håper å kunne servere pizza også, når det blir mulighet med gjester innenhus.

Nå får man kun med seg dagens middag som take away. Hvis man bestiller seg middag, kan det hentes hver dag fra kl. 16-18. Middagsrettene er ikke faste, men lages av kokken på huset. Ofte poster de dagen før i stories på Instagram, hva morgendagens rett blir. Det lønner seg å være rask hvis noe frister, for de har blitt utsolgt flere ganger på rad allerede.

Nå i januar er deres første offisielle åpningsmåned, og de holder åpent kl. 8-18 fra onsdag til fredag, og kl. 10-18 i helgene. Alt tyder på at stedet har rukket å blitt veldig populært, både for sine bakeverk og middagsretter.

📍Normannsgata 44