Kenneth anbefaler

Oslo-gutt, born and raised. Startet faktisk Mer av Oslo helt tilbake til 2016 (da med navnet Aktiv Oslo). Det irriterte meg at det skulle være så vanskelig å finne gode tips til morsomme ting å gjøre i byen vår, og ikke minst finne det vi kaller “skjulte perler” i redaksjonen nå. Restauranter var en ting, for det poppet opp nye Instagram-profiler med det hele tiden. Men alt det andre. Umulig å finne! Et par nettsider som fokuserte på å vinne Google (og er flinke til det), men innholdet var ikke mye til hjelp ofte… Så det var ikke mer hokus pokus en det. Sånn startet det hele!

Så først og fremst vil jeg benytte anledningen til å takke alle som besøker og følger oss, enten det er her på Meravoslo.no, Instagram eller Facebook. Vi setter utrolig stor pris på alle likes og kommentarer, for det er rett og slett ditt engasjement som er lønna vår. Og som driver oss til å fortsette å spre det glade budskap om Oslo og hva som er verdt å få med seg!

Jeg er utvilsomt over gjennomsnittelig opptatt av mulighetene Oslo byr på. Har alltid vært veldig sosial og likt aktivitet. Enten det er bare for å ta en øl, dra på date, eller en hyggelig kveld med vennegjengen. Derfor er det jo helt nydelig at det nå er veldig i tiden med nettopp opplevelses- og aktivitetssteder, og stadig dukker opp nye tilbud i byen vår.

Kajakk, badstubåter og aktivitetsbarer
Hvor skal man starte? Jo, kajakk! Jeg digger det. Roen og samtidig opplevelsen åpenbart. Så kan man i tillegg gjøre det i Akerselva som har blitt veldig fin! Delen fra Grønland til Oslofjorden er både en morsom og spennende opplevelse. Mad Goats har bidratt med konkurranser og vi har fulgt de fra de startet for flere år siden, og det er tydeligvis flere en meg som kunne tenke seg dette, for de har gradvis vokst seg velfortjent større. Rydder elva for søppel og plast, gjør de også!

Badstuflåtene må jo nevnes. Har du ikke prøvd det enda, så står det ikke på mulighetene lengre. Sørenga Badstuflåte, KOK eller Green Boats. Det er mange forskjellige å velge mellom, og de forskjellige badstubåtene har vær sin sjarm. Derfor er det verdt å gjøre litt research på hvilke du synes ser finest eller morsomst ut å besøke!

Aktivitetsbarer blomstrer opp (hurra!). Hos Raadhuset Bar kan du konkurrere med venner i både bordtennis, schuffleboard, biljard, dart, air hockey, eller karaoke for den saks skyld (dog ikke min favoritt den siste der, men jeg synger alltid så fint jeg bare kan!). Med andre ord, noe for alle og enhver. Oche sitt dartkonsept er defintivt verdt turen. Kun dart og noe godt i glassene (og evt. mat), men du verden så bra de har fått det til. Anbefales! Videre har du jo minigolf som jeg alltid har storkost meg med. Her finnes det flere alternativer. Prøv klassiske Oslo Camping, nye og spennende Underground Golf Club, eller om sommeren er det jo helt nydelig med en runde på banene på Marienlyst. En eventyrgolf-variant og selv om banene allerede begynner å bli litt slitt, er det en fryd i sola.

Så har jeg fått en forkjærlighet for frisbeegolf siste året. Alle kan spille, og det er forbanna gøy!

Matvrak
Jeg er et matvrak og digger nye smaker. “Spise-ute budsjettet” mitt er kritisk høyt. Hører jeg rykter om et nytt sted med bra mat, så er jeg ikke vond å be. Derimot har jeg noen mer klassiske favoritter.

Byens beste hamburger vinner Kverneriets Umami-burger hos meg. Prima! Veldig gode gin tonics kan de friste med også, på Majorstuen eller Solli Plass. Indisk er jeg også svak for. Min soleklare favoritt er Jewel of India rett ved Solli Plass, men i følge Amber er denne indiske restauranten enda bedre. Den skal jeg få besøkt! Kebab var en vinner når jeg var (veldig) ung og lovende, men hører til sjeldenhetene at blir spist lengre. Derimots C’est la Babs langt mer high-end kebabrestaurant anbefales. Tunfisk-varianten er utsøkt! I tillegg er jeg en sucker for tapas (ja, jeg sa jeg var et matvrak). Velkjente Delikatessen eller TXOTX i bunn av Grunerløkka er verdt å sjekke ut, om du ikke har unnet deg å besøke et av de stedene enda. I tillegg er jeg jo glad i både øl og ost, så et tips da er Ølakademiets kurs “Ost og øl”. Det koster riktignok litt og du blir ikke spesielt mett, men det er gøy, godt og en annerledes måte å starte en kveld med venner på.

Sist, men ikke minst - om man virkelig skal slå på stortromma og er glad i fisk og sjømat, anbefales Fjord (i Kristian Augusts gate) på det sterkeste. Lommeboka har aldri godt av det, men ganen får en verdifull og minneverdig opplevelse!

Håper du oppdaget noe nytt! Igjen, takk til alle som følger oss.