Skillings på Skillebekk

39D1AE5B-AE96-495F-B090-0D0EBED43EAD.JPG

Av Astrid Stenvold / Foto: Fredrikke Wiheden

“Skillebekks skilleste skillingsboller bakt av permittert reklamedame med skills, tid og mel til overs”. Denne teksten og en haug av rosa, forfriskende bilder møter oss på Instagram-profilen @skillingsoslo. Vi kunne ikke la være å kontakte dama bak denne profilen, og det er vi ikke alene om. Det er flere enn oss som har latt seg friste av dette nystartede konseptet.

I de rolige gatene på Skillebekk møter vi Nicoline Lysholm. Hun har startet sitt helt egne konsept, nemlig "Skillings på Skillebekk". Hun jobber til vanlig i kommunikasjons- og reklamebransjen, og skulle starte i ny jobb første april.

– På grunn av korona-situasjonen måtte de permittere ansatte, og da hadde jeg plutselig veldig mye tid til overs, sier hun.

Hun forteller at hun begynte å bake mye, aller mest brød. Etter hvert begynte hun å bake boller.

– Jeg bakte mer enn hva jeg og kjæresten min klarte å spise opp, så da begynte jeg å dele ut til bekjente. Jeg fikk ideen om "Skillings på Skillebekk", og syntes det hørtes litt morsomt ut, så jeg måtte bare prøve det ut. Egentlig er det litt ironisk siden jeg aldri har bakt spesielt mye.

Til tross for at Nicoline Lysholm ikke har bakt mye tidligere, fikk perioden som permittert henne til å begynne å bake mer. Hun brukte fem dager på å teste ut forskjellige deiger, utvikle et konsept og bygge opp en Instagram-profil med stilige bilder.

– Fem dager etter at jeg fikk ideen begynte jeg å selge skillingsboller til venner og bekjente. Men nå er det mange ukjente folk som har sett dette på Instagram, så det er veldig gøy, forteller hun.

At mange ukjente velger å kjøpe Skillingsboller fra Nicoline Lysholm er ikke så rart. Hennes Instagram-profil er svært appellerende, og dessuten er skillingsbollene utrolig gode. Det er det ikke bare vi som syns, for etterspørselen er høy. 

– Jeg kunne bakt hver eneste dag hvis jeg skulle dekket etterspørselen, for det er mange som vil ha boller.

Skillingsboller kan man kjøpe på utallige kafeer rundtom i byen, så hva er grunnen til at Lysholm sine boller selger så fort?

– Hos meg må man jo bestille en uke i forveien og komme og hente det innenfor en gitt tidsramme. Derfor er det veldig gøy at det er så populært. Jeg håper og tror at det jeg gjør rundt, altså tar freshe bilder og bruker Instagram på en morsom måte, gjør at folk har lyst på bollene.