Kverneriet

(Foto: Kverneriet)

(Foto: Kverneriet)

Av Kenneth Lorentzen

Vi har vært å smakt på hamburgeren hos Kverneriet på Solli Plass. Det er mange formeninger om hvordan en god hamburger skal se ut og smake, men vi mener disse har truffet særdeles bra!

Etter å ha hørt mye skryt om deres Umami ble det et selvsagt valg, men vi prøvde også en The Boss. Du kan velge mellom syv forskjellige hamburgere, hvorav én er «burger of the month» (som denne måneden er en pulled pork-variant, for de som liker det). Man får glutenfritt hamburgerbrød hvis det behøves.

Vi har spist i overkant mange kjøttstykker med brød omkring seg i Oslo seneste årene, men Umami-burgeren er topp tre (kanskje tilogmed den beste)! Smakene passer hverandre perfekt, og med en Parmesan & Parsley Fries og Chili Mayo ved siden av, ble det en eksemplarisk hamburgeropplevelse. Han som spiste The Boss var også fornøyd, men mente den ikke skilte seg veldig mye fra de andre beste hamburgerne i byen.

Tilbehøret er i hovedsak tre forskjellige fries, og man kan også starte med en forrett. Vi var gode og mette etter en hovedrett. Når det gjelder fries’en så er ikke det alltid så lett heller, for det er litt smak og behag. For vårt vedkommende er det alfa omega at de er godt nok stekt og ikke «slappe». Heldigvis var de det i dag, men vi har opplevd det motsatte tidligere.

Dette er hamburgere laget med kjærlighet, for kjøttet var det meget høy klasse over. Servicen var også god, lokalene rene og stilige, og de har mange spennende øl- og cocktails/drinker å velge mellom. Vi kan på det varmeste anbefale å prøve Umami-burgeren, for det er ikke mange bedre hamburgere i Oslo mener vi!

PS! Hvis du orker skal visstnok milkshake’n være svært god.

👨🏻‍🍳 KVERNERIET

🎲 6

➕ Ypperlige smaker. Kanskje byens beste hamburger!
➕ Godt utvalg hamburgere.
➕ Spennende og bredt drikkeutvalg.

➖ Smalt dessertutvalg (kun én) hvis du ser bort i fra milkshakes.
➖ Med tilbehør og god drikke vil det fort koste litt ekstra, men det er det ofte verdt.

📍Henrik Ibsens gate 100 (Solli Plass) og Kirkeveien 64B (Kverneriet Majorstua)