Genji: Veldig god ramen

Ny japansk restaurant i sentrum som imponerer med deilig ramen.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Den nye japanske restauranten Genji, midt i Oslo sentrum, imponerer med sin ramen. Kanskje til og med blant byens beste!

Blant japansk interiør og detaljer, koste vi oss med både ramen, sushi og gode cocktails. Og sake da, selvsagt!



Elegant og lunt

Genji som ligger midt i sentrum i det gamle lokalet til Sushibar x Wine, har blitt forvandlet fra et lyst lokale i lys eik, til en mørk og lun restaurant med flere kulturelle detaljer.

Japanske lamper henger langs med baren, et rosa kirsebærtre er i full blomstring, og det henger fine og fargerike bilder på veggene. Restauranten er mørk og elegant, men godt belyst av lamper som gir en varm og lun følelse av stedet.

menyen deres finner man et fint utvalg: maki rolls, sushi, sashimi, nigiri, ramen, grillretter, izakaya (snacks, småretter) og noen wagyubaserte spesialiteter.

Vi kom ganske sultne til bords og ble fristet av tonkotsu ramen (259 kr), tempura scampi salad (165 kr) og “dragon egg” under wagyu menyen, samt sushien fire roll  (185 kr) og tuna roll (199 kr).

Psst! Glad i japansk? Da bør du sjekke ut Oslofavoritten Izakaya eller den hyggelige baren Konoji.

Ny ramenfavoritt?

Er det to ting som virkelig imponerte på bordet, så var det presentasjonen og selve retten Dragon egg og Tonkotsu ramen. Drageegget ble servert, som nettopp et drageegg, et svart, stort og grovt steinegg ble plassert på bordet. Da vi åpnet egget, danset røyk rundt de to bitene som bestod av wagyu kjøtt over ris, som en nigiri, dandert med antonius kaviar.

Tonkotsu ramen kom med kremet svinekjøttkraft og grillet svinekjøtt i kantonesisk stil (chashu), egg, mais, naruto, bambusskudd og purreløk. Denne hadde en ordentlig fyldig kraft med god balanse. Smakfull og utrolig mettende. Denne bollen måtte bli sendt rundt bordet, ikke bare en gang, men flere!

Bordet konkluderte med at dette var en av de beste ramene vi hadde vært borti så langt, til og med god nok til å konkurrere med storfavoritten Hrimnir. Vi gleder oss allerede til å teste ut flere ramen fra menyen, som Devil, Wagyu og Tantanmen.

Sushien var for all del god også og sto til forventningene sådan, men vi fikk ikke samme “aha-opplevelse” der.

Sake og gode cocktails

Drikkemenyen syns vi var særlig spennende da det var et godt utvalg av cocktails, japansk whiskey og mye sake. Denne gangen gikk vi løs på tre ulike cocktails.

Tokyo Mule (170 kr) var en god twist på den originale Moscow Mule, og Togarashi sour (165 kr) med smak av pasjonsfrukt. Syrlig og søt, og sammen med krydderblandingen togarashi, som de hadde rundt glasset, ble det en spicy touch på den. Vi smakte også på Lychee-tini (160 kr) som var en veldig søt drink, men hadde en god kombinasjon av litt syrlighet. 

Dette er absolutt en vibe for en hyggelig datenight eller en kveld ut med venner. De har også en ålreit uteservering som kan friste i de varmere månedene. 

📍Prinsens gate 8