Pao: Ny og nydelig thai på Grünerløkka

Vi har vært innom Pao på Grünerløkka, og blant annet smakt på deres deilige signaturrett Nam Dtok!

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

Du har kanskje allerede hørt om dette nye thai-stedet? Det er ikke så rart! Siden åpningsdagen har det vært fulle bord og gode omtaler.

Midt på Grünerløkka, omkranset av vintagebutikker og trendy kafeer, finner du det nyeste tilskuddet til Oslos matverden, nemlig Pao. Vi måtte selvsagt også ta turen innom under åpningsuken, for å se om restauranten lever opp til forventningene.



Etterlengtet thai

Vi besøkte stedet en regntung lørdag, og var heldige som klarte å kapre oss et bord ved baren. Her satt vi på lave krakker, med innsyn rett inn til kjøkkenet der kokkekunsten utspilte seg.

Lokalet er nokså lite og intimt, med en enkel og stilfull innredning. Den åpne baren, laget av rustikt stål, med vin og mat utstilt og vinglass som henger fra hyllene, tilfører stedet et særeget preg. 

Undertegnede synes både maten og servicen holder en veldig høy standard, men likevel opplevde vi at atmosfæren både var nedpå og uformell. De forener rett og slett litt “fine dining” med gatekjøkken, i en herlig miks vi ikke visste Oslo manglet!

Denne kvelden gikk vi for seks retter på deling fra à la carte-menyen, etter anbefaling fra eieren selv, Nud Dudhia. Han står forøvrig også bak flere andre anerkjente steder i hovedstaden, blant annet Doug's Hamburgers og Løkka Deli/Bistro.

Fra Bangkok til Grünerløkka

Første rett ut var Miang Kham til 99 kroner, en liten, men smakfull rett med krabbe, som ble servert på et blad med kokos og lime. Nam! Videre smakte vi på den klassiske retten Moo Ping til 89 kroner, et grillspyd med svinekjøtt som ble kveldens klare favoritt! Kjøttet var både saftig og mørt, og vi fikk assosiasjoner til et deilig gatekjøkken i Bangkok. Disse skulle vi gjerne bestilt flere av!

Vi fikk også servert Gai Goale (129 kr) i samme servering, som er et grillet kyllingspyd dyppet i karri. Sticky Rice med gratis påfyll (49 kr per person), var et must til de krydrede rettene. Vi testet også ut Som Tam (139 kr), en klassisk thaisalat med norske epler, selleri, peanøtter, gulrot og tomater.

I tillegg måtte vi selvsagt prøve signaturetten Nam Dtok (129 kr), som var en spennende salat full av friske, norske bær. Begge salatane komplementerte kjøttrettene godt. Her var det mange nye og unike smakskombinasjoner! Til slutt fikk vi servert Larb Gai Tod (99 kroner), friterte kjøttboller som både var en fryd for øyet og smaksløkene. 

Dette var som nevnt retter fra à la carte-menyen, men de tilbyr også en spennende tastingmeny med åtte retter til 750 kroner! Dersom du ønsker vinpakke til tastingmenyen koster det 500 kroner per person.

Masse god drikke og ‘thai noodle lunch’

Vi startet forøvrig også kvelden med den friske cocktailen Rhubarb & lemongrass highball, til 159 kroner, som hadde en deilig smak av rabarbara og lime! Drinken hadde en perfekt balanse mellom syrlighet og sødme, og ble en ideell følgesvenn til de krydrede rettene vi smakte på.

Pao har en liten, men unik cocktailmeny, hvor alle drinkene koster 159 kroner. Her finner du thailandskinspirerte varianter, som Watermelon Negroni og Yuzu Chilli Margarita. For de som ønsker alkoholfritt, er en Piña Colada til 65 kroner et forfriskende valg. Pao har fokus på et sirkulært system hvor mye av restene fra maten blir brukt i drinkene!

For ølentusiastene har de thailandske Singha til 129 kroner på flaske, samt lokalt brygg fra Homborsund Bryggeri. Vinkartet er variert, med priser fra 600 til 3.000 kroner per flaske, eller 145 til 200 kroner per glass. De hadde også et godt utvalg av oransjevin for de som glad i det!

Under vårt besøk kunne de røpe at de snart setter i gang med “Thai noodle lunch service” i helgene! Menyen vil bestå av deres favoritter når det gjelder thailandske nudelretter, som Kuay Tiaw Naam Kai (kyllingnudelsuppe) og Khao Soi (kokoskremet eggnudler med kylling/biff). Vi gleder oss til å teste ut disse nudelsuppene denne høsten!

Dette blir definitivt undertegnedes nye go-to sted når jeg er gira på noe digg thaimat!

Psst! Vi anbefaler å booke bord på forhånd. Du kan booke bord her.

Åpningstider: 
Onsdag - søndag: 17:30-23 (middag) og 16-sent (bar)
Fredag - søndag: 12-15 (lunsj) 

📍Markveien 46