Hrimnir: Japansk ramen med nordisk vri

Alternativ ramen hos Hrimnir i Oslo

Alternativ ramen hos Hrimnir i Oslo.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Nederst i Maridalsveien ligger en av Oslos restauranter som har spesialisert seg på ramen.

Hva passer bedre enn en porsjon «romslig bolle med kraftsuppe tilsmakt med umamisauser, ulike toppinger og hvetenudler», som Hrimnir beskriver det, en kald vinterdag?

Psst! Har du sett videoen delt om Hrimnir på Tiktok?



Moderne japansk

Hrimnir følger et moderne japansk design, med minimalistisk interiør i lyst treverk. Et design som, vi føler, skaper nærhet og ro til både maten og atmosfæren rundt deg. For selv om det hang en jakke på nærmest alle sitteplassene, var det likevel alltid en rolig stemning.

I tillegg til å servere ramen, har den lille, men søte restauranten også flere småretter. Da vi var der rundt klokken 16 på en torsdag var det nok på sitt travleste, og det var litt trangt der vi satt. Det glemte vi derimot fort da maten kom.

Lokalet har både bord og barkrakker rundt kjøkkenet og langs vinduene. Det kan være greit å vite at bordene er forbeholdt de som har reservert. Så om du kan bli litt ustø på de høye krakkene, vil vi anbefale at du booker bord.

Nordisk, bærekraftig og lokalt

Selv sier de at en nordisk tilnærming, bærekraft og lokale råvarer står dem nært. Noe vi også merket under vårt måltid med ramen.

Menyen består av fire typer ramen, som alle koster 225 kroner, der to er vegetar. Shoyu Ramen, med grønnsakskraft, kommer med enten sopp eller kylling, alt etter egne preferanser. Spicy Miso Ramen inneholder kyllingkraft og svineribbe som hovedtopping. Kylling Shiyu Paitan Ramen med kyllingkraft og kyllingtopping.

Den siste er Spisy Hasselnøtt Tan Tan Men, som kommer uten suppe. Her kan du velge mellom sopp, svineribbe eller lam.

I tillegg har de et utvalg av småretter som kimchi, laksesashimi og wontons. Smårettene koster mellom 60 og 175 kroner.

Drikkemenyen er rik, og er du på utkikk etter å teste ut nye smaker fra Japan er nok dette et av de bedre stedene å gjøre det på. Her får du både japansk øl, drinker og sake. Samt viner fra andre land.

Prisen på japansk øl ligger på 120 og 135 kroner, drinkene får du til 150 kroner og saken ligger på mellom 105 og 135 kroner for 6 centiliter.

Gode smaker og morsom vri

Vi gikk for én porsjon med Shoyu Ramen og én porsjon med Spicy Miso Ramen. Nudlene i alle ramenrettene er håndlagde.

Begge rettene synes vi smakte greit, og hadde spesielt gode egg. Når de lager kaffe tar de nemlig vare på kaffeavfallet, som de deretter bruker til å kurere eggene. Dette betyr at det er kaffesoy i eggesausen, noe som også skaper en fin brunfarge rundt eggehviten.

Toppingene som kom på begge rettene var syltet daikon, stekt kål og vårløk. Den stekte kålen minnet veldig om surkål, og var en morsom og interessant vri på råvarene. Flere av toppingene var overraskende for oss da vi aldri hadde opplevd de på ramen før, men maten kombineres jo med en nordisk tilnærming.

Til Shoyu Ramen gikk vi for sopp som topping. Det var en blanding av flere sopper, og smakte som sopp bør smake. I Spicy Miso Ramen syntes vi ribbebitene var litt for store. Nudlene var også litt stivere enn det vi er vant med i ramen. En topping vi derimot savnet i ramenen var mais!

Til maten gikk vi for et glass sake av sorten Mii No Kotobuki Umeshu, en plommefruktsake. Sake er en alkoholholdig drikk laget av polert ris. Smaken på denne var nydelig, med en klar, frisk og fersk smak av kirsebær var det som å vandre i kirkebærhagene i Japan.

Prøv sake med plommefrukt

Vi hadde mange ulike følelser etter vårt besøk. Den trange plassen å spise på trekker litt ned. Og selv om ramen var god og hovedfokuset, var det ikke det som la igjen kveldens største inntrykk. Det var den perfekte plommefruktsaken!

Alt i alt kan det absolutt være at vi tar turen innom en gang til, men da med reserverte plasser, og om det så bare skulle vært for å drikke Mii No Kotobuki Umeshu enda en gang!

Åpningstider er torsdag til lørdag klokken 15-22:30, og søndag 13-22.

📍 Maridalsveien 9A