City Life: Drikk til hyggelige priser og tegn på veggen!

Hos den nye baren City Life på Youngstorget, kan du tegne på bordene og male på veggene!

Tekst & foto: Nora Sæter

Den nyåpnede baren City Life, er et lite stykke New York i hjertet av Youngstorget. På baren over pizzaplassen City Slice, kan du drikke pils, vin og shots mens du maler eller tegner på både vegger, toaletter og bord — og ingen kommer til å kjefte på deg.

Hent deg noen tusjer, et pizzatykke i underetasjen og bli med på et litt mer meditativt alternativ til “rage rooms”.



Beer pong, fussball, video- og brettspill

Det flommer over av nykommere på Youngtorget om dagen, med både Hakone, Harlem og Osloslo. Tidligere i år åpnet også City Slice, en New York-style pizzasjappe i Folketeaterpassasjen, og nå ekspanderer konseptet med baren City Life i overetasjen.

Når vi tok turen på en onsdag, er det rolig i den fargesprakende baren. Veien opp til andre etasje er godt skiltet. Heldigvis, for nykommeren er ikke direkte lett å få øye på. En blid mann i snekkerbukse kommer bort og vil gjerne håndhilse. Det viser seg å være Matthew Thompson, medeier og hjernen bak konseptet, og han vil mer enn gjerne fortelle om visjonen bak den fargerike baren.

På City Life er det flust av grafittikunst og neonlys på veggene, og over alt i lokalet finnes maling, spraymaling og tusjer til fri bruk. Om du spør pent i baren kan du også få ark til å tegne på, slik at du kan ta med deg mesterverket ditt hjem. I tillegg kan du spille både beerpong, videospill, fussball og brettspill. 

Matthew forteller at han ønsker å skape et frirom hvor man kan komme som man er, utfolde seg kunstnerisk og skape noe sammen med andre. Så om du har et spennende kunstprosjekt i tankene, kan du trygt ta det med hit — og det er ikke utenkelig at Matthew selv kommer bort for å hjelpe.

Naturvin, whisky og tequila

Mens du graver fram kunstneren i deg, kan du samtidig drikke til snille priser. Her får en pils (0,4) til 80 kroner og en Amareto Sour til 100 kroner.

I baren kan du også bestille tre ulike punsjer: The Pinky Promise, som består av rosa gin og tropiske smaker, The Moist Kligvall, som er en tequila-rabarbra-blend, og The Naughty Ginger, som er en spicy ginbasert drink med et hint av chili. Alle disse koster 150 kroner.

Dersom du føler for noe alkoholfritt kan du prøve deg på nettopp den alkoholfrie varianten av The Naughty Ginger (95 kr), eller en aldri så liten Mermaid Mocktail (95 kr) som består av blant annet kokosvann. Spennende!

Psst! På onsdager er det Tiny Wednesday og mellom klokken 16 og 18 koster en Heineken (0,4l) bare 55 kroner! Et glass husets vin eller en mocktail koster 75 samme tidsrom. Her kan du finne flere steder med Billig øl i Oslo.

Forskjellig oransjevin

Her finnes i tillegg et lite utvalg typisk hip naturvin på glass fra 110 til 140 kroner, og på flaske fra 440 til 900 kroner. Du kan også teste et utvalg oransjeviner som byttes ut jevnlig. City Life har i tillegg fått sin egen øl på boks! Den koster 95 kroner og har samme navn som baren.

Mannen i snekkerbuksa kan også fortelle at han er over gjennomsnittet glad i både whisky og tequila, og at de derfor kommer til å ha et bredt tilbud framover. Det serveres lite (les: ingen) snacks på City Life, men om du tar turen ned trappa kan du få deg et stort stykke pizza til mellom 75 og 89 kroner. Da er det lov å spise i baren!

Matthew har mange ideer for baren framover, blant annet spennende DJs, konseptkvelder og kunstsamarbeid! Vi gleder oss og skal følge med.

Åpningstider:
Onsdag: 16-00
Torsdag: 16-01
Fredag-lørdag: 16-03

📍Storgata 21