Bli kjent med Oslo

frognerparken.jpg

Av Astrid Stenvold

Å være ny i Oslo kan være overveldende. Hovedstaden er en stor by, og det er mye å oppleve og se. Vi har derfor laget en liten guide til deg som er ny i byen, for å hjelpe deg i gang med å utforske.

Spisesteder

Det florerer av mattilbud i byen, så her er det bare å prøve seg frem. Vi har vært og testet flere av byens alternativer, og blir ofte imponerte og fornøyde.

Har du lyst på burger, kan du sjekke ut Burgerjakten vår. Her har vi skrevet litt om hvert burgersted, og anmelder blant annet steder som Bun’s Burger, GoGrilla, Illegal, Burger Joint og andre.

I samme stil som Burgerjakten, har vi nylig vært Oslo rundt for å finne byens beste meksikanske mat. Her har vi besøkt Mucho Mas, El Camino, Tijuana, Coyo og Cielito.

Mat i storbyen kan ofte tære litt på lommeboka, og spesielt hvis du er student. Derfor anbefaler vi å sjekke ut vår nyeste artikkel hvor vi tipser dere om billige og bra restauranter i Oslo.

Aktiviteter

Som student kan det være lurt å ta litt avbrekk fra lesingen, og gjøre noe gøy med studievennene sine. Det er flere muligheter i byen som kan bidra til godt samhold og styrke vennskap.

Nå som sommeren fremdeles er her kan vi anbefale å teste ut SUP-board. I Oslo har du flere muligheter til å leie hvis du selv ikke har tilgang på et brett. Ta med deg nye eller gamle venner og ta dere en padletur nedover Akerselva. Les mer om det her.

En annen aktivitet som er fin nå når det fortsatt er varmegrader (og egentlig ellers også), er å ta seg en tur i den fine og store Oslomarka. Den slutter aldri å imponere, og du trenger ikke dra lange veien for å få en fantastisk tur. Sjekk ut disse turtipsene vi fikk av tre entusiastiske turgåere.

Vi vil også anbefale dere å prøve aktiviteter som paintball og escape rooms. Det er begge aktiviteter som er kjempemorsomme, og som er veldig egnet teambuilding. Disse typer aktiviteter styrker vennskap, og er begge tilpasset ulike antall personer. Du kan både dra sammen med én annen, men også en stor gjeng.

Spasertur i byen

For å bli bedre kjent i byen er vårt beste tips å ta deg en spasertur rundt i byen. Besøk for eksempel de forskjellige bydelene, da vil du stadig oppdage nye steder. Det finnes utrolig mye fint å se i byen!

Bjørvika er den nyeste bydelen i Oslo og føles som en egen liten og moderne by. Med nyåpninger så og si hver uke, har Bjørvika blitt noe av et it-sted i byen. Bjørvika byr på restauranter, barer, shopping og mye mer, så her er det alltid noe å finne på. En annen bydel vi ønsker å trekke frem er Nydalen. Bydelen har veldig mye å by på av både aktiviteter og spisesteder. Her kan du lese om de forskjellige bydelene vi har besøkt.

En av våre anbefalinger er å dra til en park med noen venner eller kjæreste for å slappe av. Det finnes veldig mange parker, så hvis du ikke har funnet din favoritt ennå er det ingen grunn til bekymring. Dersom du trenger tips til parker å besøke, finner du en liste over byens parker her.