SUP i Oslo

SUP i har blitt veldig populært i Oslo. (Foto: 4Elements)

SUP i har blitt veldig populært i Oslo. (Foto: 4Elements)

Tekst: Irmelin D’ Orleans Kulbrandstad og Kenneth Lorentzen

Vi har funnet noen SUP-muligheter i Oslo, enten du vil ta kurs, bli med på en guidet tur, eller stå på egenhånd. 4Elements som tilbyr kurs og turer med instruktør, men tre andre tilbydere leier ut padlebrettene på times- eller dagsbasis.

SUP kan være mer enn å padle rolig i Oslofjorden - selv om det er en upåklagelig aktivitet å gjøre i seg selv. Vi anbefaler å utforske mulighetene for flere opplevelser med padlebrettet i Oslo.

SUP med instruktør

4Elements har lang erfaring med SUP-boards og tilbyr padlekurs, utlån av utstyr og guidete turer flere steder i Oslo. De tilbyr også SUP-yoga som er yoga som gjøres på padlebrettet i vannet, og her kan man virkelig utfordre balanseegenskapene.

  • SUP-kurs (fra Bygdøy Sjøbad og Sognsvann)
    Halvannen time gjennomgang av sikkerhet og ferdighet for å bli en trygg padler. Det er sertifisert instruktør og inkluderer alt utstyr. Prisen er 690kr.

  • SUP kurs på åpent vann (fra Bygdøy Sjøbad)
    Tre timers kurs med gjennomgang av sikkerhet, rigging og introduksjon til utstyr, ‘Venue analyse’, grunnleggende padle- og svingteknikker, etikette, og selv-/kameratredning. Prisen er 990kr.

  • SUP-yoga (på Sognsvann)
    Halvannen time yoga på padlebrettet med sertifisert instruktør. Alt utstyr er inkludert og man trenger ingen forkunnskaper for å delta. Namaste! Prisen er 590kr.

  • SUP-safari (fra Sandvika)
    En tre timers guidet tur med instruktør, hvor man får en introduksjon til SUP-teknikker. Underveis blir det en pause på en holme eller strand til litt kaffe og snacks. Prisen er 590kr.

Utleie av SUP-boards

Friluftshuset Sørenga (DNT) har drop-in på leie av SUP i tursenterets åpningstid, og det er ikke mulig å forhåndsreservere. Det kreves ikke kurs eller våtkort for å leie, men man må være over 16 år, være svømmedyktig, og bruke flytevest og leash (ankelfeste). Det koster 200kr timen eller 600kr for dagsleie.

Kongen Marina tilbyr også utleie og gjør det mulig å ta kortere padleturer i nærområdet for 150kr for en time. De har også dagsleie dersom man vil utforske mer av fjorden på egenhånd, og det koster 600kr.
📍Frognerstranda 4

Mad Goats tilbyr utlån av padlebrett (selvbetjening) fra Tjuvholmen og Sukkerbiten. De tar 199kr timen eller 299kr for to timer.
📍Strandpromenaden / Sukkerbiten