Bydel: Bjørvika

DSC00075.jpg

Av Amber Sophia Rupani

Bjørvika er den nyeste bydelen i Oslo og føles som en egen liten og moderne by. Med nyåpninger så og si hver uke, har Bjørvika blitt noe av et it-sted i byen. Bjørvika byr på restauranter, barer, shopping og mye mer. Dette er en guide til den nye bydelen vår.

[VIN] Bjørvika er en vinbar som ligger rett ved vannkanten. En hyggelig uteservering med et spennende vinkart, med vin på både glass og flaske. Dette er en ypperlig plass å nyte solnedgangen ved vannet.

📍 Operagata 11

Burgerfavoritter på Bjørvika

Like ved ligger burgerklassikeren Munchies. Deres nye avdeling har freshe lokaler rett ved vannet. Et annet burger alternativ på Bjørvika er Døgnvill. Restauranten har en svær uteservering og byr på deilige burgere.

📍 Operagata 13 (Munchies) & Operagata 6 (Døgnvill)

Badebrygge

Er det fler av dere som ofte blir overveldet av folkemengden på badebrygger som Sørenga og Tjuvholmen? Derfor er vi godt fornøyde med at det har åpnet en ny badebrygge i Oslo. Med kort vei til både mat, is og drikke har det åpnet opp for å ta et dukkert på Bjørvika. Her kan du for eksempel ta turen innom nyåpnede Talormade for en kaffe og doughnut eller Pink Fish for en frisk pokébowl.

📍 Operagata 69

Kultur

Kunsthall Oslo er en ikke-kommersiell kunsthall med fokus på nye produksjoner. En fin plass å dra innom på en søndag med en kaffe og bare titte.

📍 Rostockgata 2-4

Deichman Bjørvika er Oslos hovedbibliotek. I juni flyttet de hovedavdelingen fra Hammersborg til Bjørvika i nye og moderne lokaler. Bygget består av seks etasjer med blant annet litteratur, film, kinosal og en restaurant. Her kan du nyte av lunsjen og en kaffe eller en drink ute på terrassen, med utsikt over Oslo fjorden.

📍 Anne-Cath, Vestlys Plass 1

Mer mat

Matalternativene på Bjørvika er endeløse. I tillegg til burgere, finner du meksikanske El Camino. En burrito-favoritt som også har avdelinger på Frogner, Aker Brygge og i Bogstadveien. Brasserie Rivoli er en fransk-inspirert restaurant på Munch Brygge. Her serveres det klassiske franske retter som tartar, blåskjell og Créme Brulée.

📍 Dronning Eufemias gate 11 (El Camino) & Operagata 3 (Brasserie Rivoli)

Om du vil gå for en finere middag kan du reservere bord på blant annet Nodee Sky. En restaurant med moderne japanske retter og en takterrasse med en fantastisk utsikt. Om du virkelig vil dra på finstasen og unne deg et unikt måltid, så er Bjørvika også hjemmet til én av Oslos Michelin-restauranter, Maaemo. Den norske restauranten baserer seg på kortreist mat og tilgjengelig råvarer.

📍 Dronning Eufemias gate 28 (Nodee Sky) & Dronning Eufemias gate 23 (Maaemo)

Dette er kun litt av hva Bjørvika har å by på og vi anbefaler alle til å utforske denne flotte bydelen videre.