El Camino og Tijuana: Meksikansk matjakt

DSC00146.jpg

Av Amber Sophia Rupani

Vi er på jakt etter Oslos beste meksikanske mat. Tankene vandrer umiddelbart til digge retter som quesadillas, burritos og taco, og vi gleder oss til å utforske hva Oslo har å by på. I første runde har vi sjekket ut El Camino og Tijuana.

Skreddersy din egen taco på El Camino

Dette er ikke vårt første møte med denne meksikanske skatten. På El Camino kan du sette sammen din egen taco eller burrito i en disk fylt med ferskvarer som du tradisjonellt finner i den meksikanske retten. Det er en avslappet stemning, hvor det både er greit å sitte og spise der og ta det med seg to-go.

Her velger jeg og friske opp minnet i jaktens ære. Det blir en burrito med pulled pork, mangosalsa og annet ferskt tilbehør. Maten er som alltid - utsøkt! Smaksrik, saftig og en perfekt porsjon.

El Camino i Bogstadveien får ekstra poeng for sin uteservering. I det fine sommerværet så setter vi pris på å kunne nyte av maten på den svære og fargerike terrassen deres. Kombinasjonen av et godt måltid, terrassen og en Corona i sola er jo noe å lengte etter.

El Camino får derimot et liten minus for det stive priset. Du nærmer deg fort 200-lappen for kun burritoen. Prisen varierer ut i fra vekt, altså hvor mye fyll du har. Men alt i alt, så er dette etter vår mening en rett hvor du får verdi for pengene.

📍 Bogstadveien 20

taco på tijuana.jpg

Tijuana

Vi jakter videre på Tijuana på Grünerløkka. Tijuana gir en mer “restaurant”-følelse med bordservering og en spennende drinkmeny. Denne gangen tester vi tacoen! Det anbefales å bestille minst to retter og består av to tacoer hver. En super mulighet å få testet litt forskjellig. Det ble pescado (fritert fisk) og hongo (grillet portobello sopp) kombinert med en klassisk margarita.

Pescado-retten var uten tvil stjernen av måltidet. Fisken ble servert i en hvetetortilla med nykål, rødkål, gulrot, tomatillo-crema og koriander. En enkel rett med tilbehør som skapte balanse i retten og en deilig matopplevelse. Hongo-retten levde dessverre ikke opp til forventningene, da den opplevdes som noe smaksløs. Men dette ble godt kompensert med den første retten.

Den solfylte bakgården og deres fantastiske margarita får full pott. Det samme gjelder dessverre ikke for maten. Tross at det var et godt måltid, er vi på jakt etter Oslos meksikanske stjerne.

📍 Thorvald Meyers gate 61