Lille Amerika: Digg smashburger

Tekst & foto: Taran Hofvind 

Vi har sjekket ut et av de nyeste tilskuddene i Oslos burgerjungel, Lille Amerika Burger & Bar i Calmeyers gate. En deilig burger gjør alltid livet litt bedre!

Her kan du få deg et realt junkfood-måltid på toppnivå, til en god pris. Du kan også nyte en kald øl, eller en drink i samme slengen.

Smashburger

På menyen har de syv burgervarianter, hvor en av dem er vegetar. Du kan få deg en klassisk cheeseburger, eller en mer spenstige varianter med for eksempel blåmuggost, løkringer eller egg. Du kan tilpasse burgeren ved å velge uten sylteagurk, eller med ekstra ost, eller bacon. Prisene på burgerne varierer fra 65 til 165kr.

Burgerne de tilbyr her er av den typisk amerikanske varianten smashburger, som blir mer og mer utbredt i Oslo. En smashburger er en hamburger som først er formet som en kjøttbolle, og deretter blir most flat når de stekes på grillen. Du får også smashburger hos blant andre Jønk på Grønland.

Hos Lille Amerika får du også utdelt engangshansker, så du kan spise med hendene uten å bekymre deg for klissete fingre. Det var en ny opplevelse og en morsom og befriende måte å spise på.

Standard størrelse på burgeren er 160 eller 250 gram, men du kan bestille ekstra ‘patty’ til alle burgerne, og da i prinsippet så mange du vil. Så her skal det ikke være noe problem å gå god og mett ut døra. Alle burgeren kommer med minst to ‘pattier’ i utgangspunktet. På Instagram-profilen deres kan du se flere eksempler på noen som bokstavelig talt har tatt tatt burgeren til nye høyder! Hvordan de har klart å få den inn i gapet er foreløpig et uoppklart mysterium.

Overrasker på smak

Vi testet en Classic med ekstra patty, og en Lille Amerika. Den førstnevnte kommer med cheddar, grillet løk, sylteagurk og Lille Amerika-dressing, og den andre med cheddar, salat, sylteagurk, tomat, bacon og den samme dressingen. 

Som tilbehør gikk vi for vanlig fries, en kurv med et utvalg av løkringer, chilli cheese og mozzarella-sticks, en aioli-dipp og en chipotle-dipp, på deling. Og ikke minst en milkshake for å få den skikkelige amerikanske opplevelsen. Den kan du få i de tre klassiske smakene, sjokolade, vanilje og jordbær. Vi gikk for sjokolade. Ellers har de også søtpotet-fries, cheese-fries med bacon, og cheese balls på menyen. 

Vi har testet et stort utvalg av burgerne du får oppdrevet i denne byen, og Lille Amerika overrasker positivt, og leverer i toppsjiktet. Burgerne var saftige, kjøttet perfekt stekt og osten perfekt smeltet. Tilbehøret var også godt, men ikke til å bli slått i bakken av! Mozzarella-sticksene kunne gjerne vært litt mer smeltet. Milkshaken var en deilig avrunding av måltidet. 

Her får du absolutt masse for pengene og går  i hvert fall ikke sulten hjem. Vi endte begge i et kraftig “food coma” som varte resten av kvelden.

«En burgerhimmel»

Du finner den lille burgersjappa i en stille sidegate rett i nærheten av Torggata. De har en liten og fin uteservering på fortauet, med enkle cafémøbler og hjemmesnekra benker i solveggen.

Lokalet er lite og upretensiøst, og hakket opp fra et gatekjøkken. Veggene er dekorert med ulike motiver inspirert av Amerika, blant annet en gigantisk burger og Brooklyn Bridge. Taket her er veldig unikt, og ser ut som skyer. De har rett og slett laget sin egen burgerhimmel midt i Oslo sentrum.

Dette blir absolutt ikke siste gang vi tar turen innom Lille Amerika for å slukke burgertørsten på en søndags ettermiddag!

📍Calmeyers gate 9