Braud Toastbar: Det beste av to verdener

Toasten på Braud var vi svært fornøyd med! Sprø på utsiden, og myk og saftig.

Tekst & foto: Kjersti Lien 

Det nærmer seg jul, og det betyr for mange mye fet mat og søtsaker. Om du trenger et avbrekk så anbefaler vi å ta turen innom denne toastbaren på Grünerløkka. 

Braud Toastbar er det perfekte stedet for lunsj, men også for deg som som vil ta en øl etter arbeidsdagen.  



Toast med noe attåt 

Toastbaren ligger midt i mellom Olaf Ryes plass og Birkelunden. Stedet har hentet inspirasjon fra Københavns mange toastbarer, og har en rekke ulike typer toast på menyen. Her er det mange spennende varianter å velge mellom. Blant annet kan du få toast med chevre, mozzarella, pære og valnøtter, eller toast med taeggio, blåmuggost og brie.

Vi gikk likevel for en enkel variant, nemlig Oscars Toast for kule kidz med mozzarella, cheddar, skinke og limemajonesdressing. Fra en som er over gjennomsnittet glad i toast, må undertegnede si seg svært fornøyd. Toasten var sprø på utsiden, og myk og saftig på innsiden. Prisen er 99 kroner.  

Du velge mellom åpen og lukket toast, samt egen frokostmeny frem til klokken 15 og kveldsmeny fra klokken 18. Mellom klokken 16 og 18 kan du også bestille Toastplanke i ulike størrelser, som passer bra om man er flere. Det koster 115 kroner per person. 

Til maten gikk vi for iste til 45 kroner og ferskpresset Limonade til 49 kroner. Begge deler var forfriskende og godt, med smak av sitron. Drikkemenyen har generelt et rikelig utvalg med alt fra forskjellig kaffe, ferskpresset juice og mineralvann, til øl, vin og drinker. 

Jazz og kunstutstilling

Lokalet er lunt og koselig, i en ellers travel handlegate. Det grå, litt mørke lokalet er lysnet opp med lys og billedkunst i alle farger. Her er det plass til større grupper, men også deg som vil jobbe eller titte på folkelivet fra vindusplassen. 

I tillegg til god mat og drikke tilbyr den koselige baren titt og ofte underholdning av ulikt slag. Her vartes det stadig opp med livemusikk av typen jazz, samt kunstutstilling i ny og ned. 

Stedet er uformelt og passer til ulike behov. Vi blir definitivt å prøve en toast med noe mer spennende å drikke til, ved en senere anledning. 

📍Thorvald Meyers gate 47A