Mathaller i Oslo

Vippa er en av mange mathaller i Oslo.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Mathallene har dukket opp jevnt og trutt i Oslo, og det er vi veldig glade for. Lysten til å være mer sosial og samle sammen gjengen er tilbake. Så hva gjør man når ene halvparten vil ha sushi og den andre burger, eller bare indisk?

Det er forskjellige varianter av disse stedene med mange forskjellige matboder. Noen veldig urbane og andre av det mer stilfulle slaget. Her har vi samlet byens fem største, som utvilsomt vil gi dere smakfulle opplevelser.



Barcode Street Food

Med sine 14 boder har mathallen på Barcode mye å tilby. Som antall boder tilsier, så er dette en av de større mathallene. Du er omgitt av farger og planter i hele lokalet, som nesten gir en følelse av at du befinner deg på et varmere sted.

For en hovedrett lå prisene på 150 til 200 kroner.

Live musikk og DJ
Vi tok turen en fredagskveld, og stemningen startet rolig med livemusikk før det gikk over til DJ og dempet belysning. Her passer det perfekt å starte kvelden før en går videre på byen. Musikken var noe høy, så dette er ikke stedet dersom du vil holde det rolig. 

Våre favoritter
Duck Dim Sum - En rekke gode anderetter.
Aji Nikkel - Deres bao bun med frityrstekte reker traff perfekt.

📍Dronning Eufemias gate 14

Mathallen Oslo

“Den originale” mathallen i Oslo? På Vulkan har de i alle fall satt standarden høyt for alle som har kommet etter i byen vår. Her er det masse digg mat hovedsakelig fra Sør-Europa, og flere dessertsteder. En cupcake på The Cupcake and Pie Co er absolutt et must! De er mektige og saftige i smaken.

Prisene varierer en del ut i fra hvor mye mat du vil ha og fra hvilken bod, men ligger fra 159 til 250 kroner. 

Mye kvalitet 
Førsteinntrykket er at du har kommet til en av de finere mathall. Den skiller seg fra de andre i Oslo med sine mange restauranter, og at det også selges kvalitetsråvarer over disk. Som ost, fersk fisk, finskåret kjøtt og mye mer. 

Våre favoritter 
The Cupcake and Pie Co - Fyldige cupcakes til 45 kroner. Tiramisuen er grisete, men veldig god. 
Ost & Sånt - For en som har bodd i Frankrike treffer dette midt i blinken. Oppmerksom betjening og gode muligheter til å få smake!
Breddos Tacos - Ikke prøvd enda? Da bør du i såfall gjøre det! Deilige smaker og ikke akkurat fredagstacoen.

📍Vulkan 5

Oslo Street Food

Oslos største og hotteste mathall? Med 17 forskjellige matboder inspirert av streetfood fra hele verden, kan til og med ikke din mest kresne venn klage på utvalget. Det er musikk over høyttalerne til enhver tid, så en føler på feststemningen.

Det er greie priser fra 129 til rundt 200 kroner.

“Fest i bassenget”
De færreste husker kanskje da Oslo Street Food tidligere var Torggata Bad? Ikke bare har det tidligere badebassenget blitt mathall, men når klokken runder ti på kvelden (fredag og lørdag) flyttes benkene og bassenget blir til et stort dansegulv.

Våre favoritter
Kimchi - Veldig god sør-koreansk mat, men vi skulle gjerne hatt større porsjoner.
Den siste dråpe - Koselig cocktailbar med en av Oslos antageligvis hyggeligste bartendere.

📍Torggata 16

ViA Village

I nye moderne lokaler rett bak Nobels Fredssenter (noen skritt fra Aker brygge), finner man ViA Village som har ni forskjellige matboder. Vi opplever at dette er en av de finere mathallene, litt mer ‘high end’ rett og slett. Så her får du ordentlig bestikk, og en litt annen følelse enn i de andre mathallene.

Prisene varierer også her med så mange alternativer. Det ligger litt høyere enn hos flere av de andre mathallene, men man finner små retter mellom 100 til 150 kroner, mens flere større retter ligger godt over 200 kroner.

De Mi Tierra: Argentinske godbiter 
Den sør-amerikanske retten empanadas rett fra Buenos Aires (skulle man tro!). At kokkene har flere års erfaring fra fine dining smakes. Velg mellom biff, kylling, kremet mais, og sopp eller skinke med ost.

Våre favoritter
De Mi Tierra - Den med sopp… Kremete og utrolig god.  
Funky Fresh Foods - En vegansk klassiker vi aldri blir lei av.

📍Munkedamsveien 29

Vippa

En populær mathall ved Havnepromenaden og havkanten, med et sprikende spekter av mange gode smaker og en unik visjon fra ti forskjellige tilbydere. Helt fra begynnelsen, i 2017, har fokuset deres vært å skape et etisk, originalt og multikulturelt miljø. De utmerker seg med både mangfold og at de tilbyr mat fra så mange ulike deler av verden - hele året gjennom.

Sol, sol, sol
Bra matsteder, urban stil og kule veggmalerier. Men ikke minst, en særdeles deilig solfylt uteservering med perfekt beliggenhet rett ved vannet. Trenger vi å si mer? En soleklar favoritt på dager med godt vær.

Våre favoritter
Fra Dypet - God tradisjonell ‘fish and chips’. Det er litt spesielt i Oslo for det finnes ikke så mange steder som serverer dette. Vi elsker autentiske restauranter som holder seg til en eller få ting, og som nail'er akkurat det.
Ugress - Nydelige vegetarburgere! Test oumph-varianten Gourmet trøffel queen burger basert på soyabønner som blandes med vann så det blir en deig.

📍Akershusstranda 25