Awa Sarr
Awa er en journalist og markedsfører på 34 år fra Oslo. Oppvokst med gambisk far og norsk mor, og tatt med seg det beste fra både Banjul og Kongsvinger. Til vanlig jobber hun som innholdsprodusent innenfor mat og drikke, og lager oppskrifter og matinnhold for en rekke kunder. I tillegg deler hun sine mat- og vinopplevelser på Instagram.
«Helt siden jeg var bitteliten har jeg vært ekstremt opptatt av mat. Jeg stappet i meg alt fra pizza til østers, helt fra jeg var gammel nok til å kommunisere at barnemeny ikke er noe for meg. Hele livet mitt dreier seg egentlig om mat, og nå er jeg så heldig at jeg kan leve av hobbyen min»
FAVORITTAKTIVITETER
«Siden jeg er født og oppvokst her i Oslo er det lett å ta byen sin litt for gitt. Man glemmer rett og slett å bruke den. Men under første lockdown fikk jeg en ny favorittaktivitet. Jeg labbet ned til ulike deler av sentrum (som forøvrig er ganske langt), og kjøpte mat på steder jeg aldri har vært før. På denne måten fikk jeg både utforsket byen på nytt, og i tillegg testet nye og spennende steder. Fordi det har skjedd så utrolig mye spennende i Oslo de siste årene! Da jeg vokste opp var det kun fransk som gjaldt når man skulle ut å spise. Nå er det heldigvis litt mer mangfold i hovedstaden, og kvaliteten blir bare bedre og bedre.
Det beste jeg vet er å bruke søndagene mine på å finne spennende skatter i vintagebutikker, eller gamle kokebøker på loppemarked. Oslo bugner av fantastiske bruktbutikker som bare venter på å bli oppdaget.»
BESTE SPISESTEDER
«Dette synes jeg alltid at det er vanskelig å svare på fordi det er så mange fantastiske steder, og alt kommer an på dagen. Men jeg kommer aldri til å si nei til en lunsj eller helaften på SKAAL. De har alltid superdigg mat, nydelig vin og en egen evne til å få deg til å føle at du er deres favorittgjest.
Skal du ha pizza er to av mine favoritter Winther, som yster en egen deilig burrata som vil gjøre deg mett og lykkelig, og ZZ PIZZA som brygger sin egen sider. Begge fungerer like godt til en lat søndag, en fredagskveld med gode venner, eller en date med favorittpersonen din.
Skal du fjonge deg skikkelig og tåler litt uvanlig mat er Rest en av de beste restaurantene i Oslo, og definitivt den med det kuleste konseptet. Her serverer de mat som vanligvis ville gått i søpla. De utfordrer deg med fritert hanekam, men lager også de lekreste fiskeretter.
📣 Ambassadør siden februar 2022.