Oslos beste burger: Restaurant

Fiasco, The Vandelay og St.Lars helt i toppen. Dette er burgeren som vant!

Tekst & foto: Awa Sarr og Aica Beduya

Her mener vi du får Oslos beste restaurantburger! Vi har besøkt totalt 18 burgersteder, og lett etter den aller beste burgeren innenfor to kategorier, ‘streetfood’ og ‘restaurant’. Denne gangen tar vi for oss restaurantburgeren.

Dette er restauranter du kan sette deg ned på og ha en hyggelig helaften, med mat og drikke. Mange av stedene har ikke kun burgere, men gir flere alternativer for selskapet. Vi har valgt cheeseburger eller så likt som mulig, for å få best mulig sammenligningsgrunnlag.

Innenfor denne kategorien har vi besøkt følgende steder; Way Down South, Vandelay, Fjøla, Døgnvill, Tiffanys, Kverneriet, St.Lars og Oppland Steak & Burger. Herunder finner du våres topp tre restaurantburgere akkurat nå!

Psst! Hvor du kan finne den beste streetfoodburgeren, kan du lese her.

  • Awa er et matvrak fra Oslo som går under navnet @awa_eats på Instagram. Der deler hun store og små matopplevelser, både fra eget kjøkken og på restauranter. Hun jobber til daglig som innholdsprodusent i Spoon Agency, der hun lager innhold om nettopp mat og drikke.

    Aica er en foodie som går under navnet @slimbrisket på Instagram. Hun er egentlig fra Bergen, men har bodd i Oslo siden 2018, og har fulgt utviklingen på matscenen i Oslo tett. Hun er godt kjent med mattradisjoner i hele verden gjennom reising, backpacking og fotografi, og har dessuten vokst opp med filippinske mattradisjoner.



🥉Fiasco

Burger: The Cheeseburger med brioche, kvernet høyrygg, cheddar og ‘special’ saus.
Pris: Burger: 138,- / Fries: 38,- 

Fiasco er kanskje for noen den største overraskelsen på listen. Burgeren har inntil nylig vært en godt bevart hemmelighet for oss, men den bør så definitivt testes.

Burgeren og tilbehøret er hjemmelaget, og utviklet over tid. Kjøttet har masse smak, og dette var en av få burgere hvor man faktisk smakte osten. Coleslaw-dressingen er skikkelig fresh, og smaken tar ikke for mye plass. I tillegg var friesene både gode og sprø, med en fantastisk god trøffelmajones til.

Du kan også få burgeren vegetarisk.

📍Schweigaards gate 4



🥈The Vandelay 

Burger: The Vandelay Cheeseburger - Dry-aged beef med karamellisert løk, cheddar, tomato chutney, og majones på brioche brød.
Pris: Burger: 225,- / Fries: 110,- 

‘Vandelayburgeren’ har på kort tid blitt legendarisk i hovedstaden, og vi forstår hvorfor. Det er ingen tvil om at her er det lagt masse sjel og innsats i å lage den perfekte burgeren. Og det er nesten The Vandelays burger.

Den har masse deilig kullsmak og er perfekt rosa i midten. Den karamelliserte løken er veldig god, men vi savner litt friskhet i burgeren. Den er utrolig juicy, og en skikkelig ‘guilty pleasure’ uten at du sitter igjen stappmett. Friesene er sprø og gode, men kunne kanskje hatt litt mindre krydder. 

Burgeren er den desidert dyreste burgeren av de vi har testet, men også den minste. Til gjengjeld får du rause mengder med fries. Det er også verdt å merke seg at denne burgeren kun serveres til lunsj. 

📍Operagata 30

🥇St.Lars 

Burger: St.Lars-burger av nykvernet høyrygg, cheddar og sprø bacon på brioche, med rosmarin- & hvitløksfries.
Pris: Burger med fries: 249,- 

St.Lars har vært på toppen av flere burgerkåringer det siste året, og det er ikke tilfeldig! Men her må du være rask på labben om du skal få tak i en burger. Her lager de nemlig bare 10 burgere hver dag, så her er det viktig å bestille bord tidlig.

De kverner kjøttet selv, og burgeren er perfekt stekt. Den har masse smak, både av grill og umami. Brødet er godt karamellisert, og burgeren føles dekadent uten å bli oljete og fet. Sausen var fantastisk velbalansert. Vi ble fortalt at det de har av rester fra andre ting brukes til dressingen, for å unngå å kaste mat. Den har en god sødme som ikke er sukker, og friske grønnsaker på siden. Friesene kunne vært hakket sprøere, men smaker veldig godt. Vår favoritt!

📍Thereses gate 45

 

AMBASSADØRINNHOLD
Awa Sarr har vært ambassadør for Mer av Oslo siden februar 2022. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Jeg stappet i meg alt fra pizza til østers, helt fra jeg var gammel nok til å kommunisere at barnemeny ikke er noe for meg.»

Les mer om Awa