Oslos beste burger: Streetfood

Flamme Burgers cheeseburger var god, men ble ikke den beste av alle burgere i Oslo.

Tekst & foto: Awa Sarr og Aica Beduya

De siste årene har det dukket opp et hav av nye digge burgersteder i Oslo. Vi har besøkt totalt 18 burgersteder, og lett etter den aller beste burgeren innenfor to kategorier, ‘streetfood’ og ‘restaurant’. Først ut, streetfoodburgere!

Dette er en burger “du kan stappe i deg på veien”, og vi har valgt de vanligste burgerne på menyene. Det vil si cheeseburger eller så likt som mulig, for å få best mulig sammenligningsgrunnlag. Det er lett å tenke at en cheeseburger er den enkleste burgeren å lage, men enkelheten gjør at det ikke er mulig å skjule seg bak blåmuggost eller fjong topping. I vår test er det tydelig hvilke steder som har gjort seg flid med patty, ost og brød.

Innenfor denne kategorien har vi besøkt følgende steder; Jønk, Flamme, Munchies, Troys, Illegal Burger, Bastard Burgers, SOT, og Wunderburger. Blant disse, er dette de tre vi mener serverer de aller beste streetfoodburgerne akkurat nå!

  • Awa er et matvrak fra Oslo som går under navnet @awa_eats på Instagram. Der deler hun store og små matopplevelser, både fra eget kjøkken og på restauranter. Hun jobber til daglig som innholdsprodusent i Spoon Agency, der hun lager innhold om nettopp mat og drikke.

    Aica er en foodie som går under navnet @slimbrisket på Instagram. Hun er egentlig fra Bergen, men har bodd i Oslo siden 2018, og har fulgt utviklingen på matscenen i Oslo tett. Hun er godt kjent med mattradisjoner i hele verden gjennom reising, backpacking og fotografi, og har dessuten vokst opp med filippinske mattradisjoner.



🥉Flamme Burger

Burger: Cheeseburger med dobbel cheddar, classic flamme mayo, pickle og rødløk.
Pris: Burger: 118,-/Fries: 39,- 

Vi må være så ærlige å si at det å velge nummer tre på lista var litt vanskelig, fordi det var ingen av de resterende som skilte seg nevneverdig ut. Alle burgerne var helt på det jevne utifra nivået man kan forvente, men for oss var Flamme Burger et lite hakk over de andre. Likevel havner den ganske langt under de to førstnevnte.

Friesene var gode og sprø, og brødet var mykt på toppen med en karamellisert bunn. Selve pattyen var meget vellaget og hadde god konsistens, men den var litt smakløs og kjedelig. Vi savnet også balanse i burgeren da sylteagurken tok litt mye plass i smaksbildet. Dette er nok også en smakssak, men det var null grønnsaker på denne burgeren og dette gjorde nok også at den manglet det lille ekstra. 

Du kan også få burgeren glutenfri og vegansk.

📍Thorvald Meyers Gate 87

🥈Troys

Burger: Classico med kjøtt, salat, tomat, løk, cheddar, ketchup, hjemmelaget dressing og brioche.
Pris: Burger: 112,-/Fries: 43,- 

I døra på Troys blir vi møtt av Norges blideste fyr, og kanskje den beste servicen vi fikk på alle stedene vi besøkte. Han forklarer villig hvordan burgerne lages og deler gledelig anbefalinger. Vi har vært her tidligere, og var ikke imponert over det som ble servert den gangen. Denne gangen ble vi svært positivt overrasket!

En skikkelig god burger, og kanskje de beste friesene vi testet. De var sprø og hadde masse deilig umamismak. Også her har jospergrillen satt sitt preg på kjøttet. Brødet var mykt og fluffy, men her manglet det litt karamellisering. I tillegg var tilbehøret litt kjedelig og anonymt. Likevel er dette definitivt en burger som er verdt å sjekke ut.

Du kan også få burgeren glutenfri og vegetar.

📍Helgesens gate 16A/Hegdehaugsveien 36 

🥇Illegal Burger

Burger: Cheese Royale med cheddar, tomat, salat, løk, sylteagurk, Illegal island, ketchup, sennep og brioche.
Pris: Burger: 98,- enkel og 133,- dobbel/Fries: 48,-

Dette har nærmest blitt en institusjon i Oslo, og var en av de første burgersjappene som startet kvalitetsburger-bølgen. Illegal Burger har dessuten vært kåret til ‘Oslos beste’ flere ganger tidligere, og det er ikke uten grunn. Interiøret er fresht og fargerikt og det føles som man har kommet inn på en moderne diner.

Det som gjør at Illegalburgeren skiller seg ut i mengden er den distinkte kullsmaken fra Jospergrillen, som du finner på både burger og fries. De selger heller ikke ordinære fries, men potetbåter som er sprø på utsiden og myke inni. Disse serveres med en aioli vi kunne badet i. Burgeren er nydelig karamellisert på utsiden, og saftig og rosa på innsiden. Burgeren føles deilig syndig, men de har allikevel klart å bevare friskheten og sprøheten i grønnsakene. Dressingen er fresh og komplimenterer burgerbrødet som er smørete, mykt i toppen og sprøtt i bunnen. 

Du kan også få burgeren glutenfri og vegetar.

📍Olaf Ryes plass 4/Møllergata 23

 
Ambassadør Awa Sarr

AMBASSADØRINNHOLD
Awa Sarr har vært ambassadør for Mer av Oslo siden februar 2022. Hun deler sine tips helt uten påvirkning fra oss.

«Jeg stappet i meg alt fra pizza til østers, helt fra jeg var gammel nok til å kommunisere at barnemeny ikke er noe for meg.»

Les mer om Awa