#støttlokalt: Winther Restaurant, Matbutikk & Ysteri

💜 #støttlokalt i betalt samarbeid med Wolt
Vi har beveget oss inn i en ny periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette fremover. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og -spisesteder.


WINTHER_Grundingen3_Nov20_JeanetteSusann_7.jpg

Av Jeanette Susann Martinsen

Bare noen meter unna Latter på Aker Brygge skjuler det seg en ung perle av et spisested med et gjennomgående fokus på lokale, norske råvarer av høyest mulig kvalitet: Winther Artisan Food & Restaurant. Winther, som åpnet dørene sine i juni 2020, består av en restaurant, pizzeria, kaffebar, matbutikk, og til og med et eget ysteri – på ett og samme sted! Noen av de beste råvarene basert på den gjeldende sesongen, er klare for å nytes både til lunsj og middag. Her finner du alt fra napolitansk surdeigspizza og husets egne italienske pasta, til førsteklasses kjøtt, fisk og skalldyr på menyen.

Alle råvarene på restaurantmenyen og til salgs i delikatessebutikken til familiebedriften Winther kommer fra lokale leverandører. Vi i Mer av Oslo er bevisste på viktigheten av å støtte lokalt, og ønsket derfor å gi Winther Restaurant noe tilbake ved å bestille den neste take-away middagen nettopp fra dem. Via Wolt er det mulig å bestille både fra Winther Restaurant og Winther Matbutikk og Ysteri, og vi må varsle om at bildene av den flotte maten ikke gjør det noe særlig lettere å velge. Det spennende utvalget nydelige egenproduserte oster, og smårettplankene med spekemat og surdeigsbrød i tillegg, virket meget lokkende. Til slutt falt valget på de napolitanske surdeigspizzaene, som vi skal komme tilbake til.

PRISBELØNTE OSTER FRA EGET YSTERI

Ryktet går om at Winther-teamets store fokus på råvarer i toppklasse stammer fra en stor kjærlighet for naturen og gode norske råvarer, som kan føres tilbake til familiens bakgrunn fra Lofoten. I Winthers matbutikk finner du derfor rundt tusen (!) håndplukkede matvarer av det sjeldne slaget: oster, skinker, fisk, spekemat, grønnsaker, og mye mer. Ostene, som er ystet for hånd i Winthers eget ysteri og laget av økologisk melk levert fra lokale gårder, har allerede rukket å utmerke seg. Husets egen «Snøball»-mozzarella og burrata (fylt med deilig fløtekjerne) og «Snøfall»-stracciatellaen (som ikke må forveksles med den kjente iskremen) fikk nylig utdelt Spesialitet-merket, som er en merkeordning for utvalgt lokalmat. Prisvinnerne, i tillegg til mange andre ostesorter, kan bestilles/kjøpes dagsfersk enten direkte i delikatessebutikken deres på Aker Brygge, eller fås levert hjem for 79-119kr per stykk.

LUFTIG SURDEIGSPIZZA TOPPET MED FØRSTEKLASSES RÅVARER

Vi fikk testet ut tre napolitanske surdeigspizzaer fra en fristende meny med en del artige navn: «Fra Kua», «Fra Grisen» og «5 Oster». Kveldens pizzaselskap bestående av en gruppe osteelskere, synes det passet veldig godt med én ekstra ost på pizzaklassikeren ellers kjent som quattro formaggi. Kombinert med en generøs porsjon sommertrøffel, bød pizzaen på en deilig kremete og eksklusiv smaksopplevelse! Alle pizzaene inneholder ost fra husets renommerte ysteri, og vi kan uten tvil bekrefte at spesialitetmerket er velfortjent.

Vi var ekstra spente på å teste ut «Fra Grisen» med en stor burrata på toppen, kombinert med norsk coppaskinke og ruccula. For en best mulig smaksopplevelse ved hjemlevering, blir man anbefalt å varme opp pizzaene i ovnen i tre minutter på 220 grader rett før servering. De ypperlige ingrediensene som ikke skal varmes opp, følger med i små beholdere ved siden av. En liten ulempe med å skulle toppe pizzaene selv, er at de ikke blir seende like elegante ut som på bildene, men smaken får fortsatt full pott! Tittelbildet vårt av «Fra Grisen» er et bevis på dette: Vi klarte nemlig ikke å la være å spise litt på den magiske burrata-osten de tre minuttene vi ventet på å få pizzaen rykende varm. Vi innrømmer med andre ord at osten var litt større og mer fotogen da den ankom sammen med pizzaene.

Vi avsluttet med «Fra Kua»-pizzaen med to typer oster, deilig bresaola-skinke, ruccula, oliven og tomater på toppen. Denne var det heller ikke noe å utsette på; heller tvert imot. Surdeigspizzaene fra Winthers eget bakeri er gjæret i 72 timer, og laget av norskprodusert økologisk mel kombinert med italiensk mel. Den tynne surdeigsbunnen og utrolig luftige, sprø skorpen på Winthers pizzaer er noe vi mener enhver pizzaelskers smaksløker bør få med seg.

HJEMLEVERING TIL 39KR

Til tross for en utfordrende pandemisituasjon, er vi heldige som fortsatt får lov til å nyte maten i Winther Restaurant sine lokaler på Aker Brygge. Sitter du i karantene, eller foretrekker å nyte maten hjemme i fred og ro, kan du få godsakene levert rett hjem til de fleste steder sentralt i Oslo via Wolt. Buon appetito!

📍Grundingen 3

Psst! Med rabattkoden “MERAVOSLO” får du 100,- avslag på din første hjemlevering med Wolt.