ZZ Pizza: Ny spennende pizza i byen

ZZ_PIZZA_Juli21_LeneMH_1.JPG

Tekst & foto: Lene M. Haugen

Vi tok turen åpningshelgen for å besøke det nye pizzastedet i Gamlebyen, og alt tyder på at dette kommer til å bli en lokal favoritt.

I et tidligere bilvaskeri ligger det helt nye pizzastedet ZZ Pizza. Enda et pizzasted i byen tenker du kanskje? Vel, her får du både spennende kvalitetspizza og hjemmelaget sider fra byens bakgårder!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om ZZ Pizza på TikTok?



Åpningshelg og full fart

Rett ved kjente og kjære Fuglen i Gamlebyen finner du den nye pizzasnakkisen. Det er fortsatt stillas utenfor og det ser ut som det er litt igjen å gjøre på utsiden av restauranten. Men når du ser den lille men folkefulle uteserveringen blant stillasene vet du at du har kommet til rett sted. 

Det er varmt i byen ved vårt besøk og med et åpent kjøkken varmer også pizzaovnen lokalet. I disken står pizzakokkene og strekker og baker ut deig deigen, før de fylles og slenges inn i pizzaovn. Alt er åpent så man ser hva som skjer på kjøkkenet til enhver tid, noe som gir det en litt mer intim følelse.

Det var full rulle inne hos ZZ Pizza søndagen vi tok turen. Deres første helg som åpent og en ekte test for stedet. Vi fikk beskjed tidlig at det kunne ta litt tid med mat, og det setter vi pris på at de er helt ærlige om. Likevel fikk vi plass og det tok ikke mer enn 25 minutter før vi fikk servert pizzaene.

Knasende skorpe

På menyen finner du både røde og hvite pizzaer. Noen av de spennende godsakene på menyen er Burrata & beinmarg, Ostepizza med fire utvalgte oster, Bacon & blåmugg, Potet og spinat, og en egen Dessertpizza med rømme, jordbær, iskrem, nutella og nøtter.

Vi gikk først for en klassisk Margarita. Det er den ultimate testen på om et pizzasted er bra. Da finnes det ingenting å gjemme seg bak! Den var godt balansert, og man kunne merke at de bruker gode råvarer. Bunnen er relativt tynn, og ganske salt. Tomatsausen var veldig god og ikke for skarp i smaken. Perfekt med mozzarella, parmesan og fersk basilikum.

I tillegg valgte vi å teste Brokkolini & Oliven. En pizza med smørdampet brokkolini, oliven, parmesan og basilikum, noe vi ikke hadde hørt om før! Denne som margaritaen kom med bobler og knasende skorpe, noe vi elsker. Vi synes ikke det ga noe særlig mer med disse komponentene, så en Margarita hadde holdt. Hadde vi valgt igjen ville vi heller også prøvd en hvit pizza, det får bli neste gang!

Pizza+sider=sant

Det er folka bak Mold sider som driver ZZ Pizza, så dette vil også være produksjonsstedet for deres sider. Den er laget av frukt som ellers ville blitt kastet, eller ikke ville blitt brukt til noe. Det kan vi ikke annet en å like svært godt!

På menyen finner du både et glass og flasker med Mold eplesider. Om du vil dele en flaske finner du eple og pæresider, og eple og kvedesider. Artig at et sted har både egen mat og drikke!

Stedet er dekorert avslappet med lange bord og benker. Lokalet er en jo en gammel hall så det er åpent og høyt under taket, med pizzakjøkkenet på ene siden og bordene på den andre.

Det er masse folk innom, flere henter takeaway, noen prøver å få bord, andre har booket. Det er fullt en god stund og flere må komme tilbake ved en senere anledning. Personalet har fått mye å gjøre, som er veldig gøy, men vi ser at det ikke hadde skadet med et par ekstra hender.

Noe støydemping i taket eller lignende kunne vi ønsket oss i dette lokalet, for det blir utrolig høy lyd her. Noe man oftest ikke finner ut før man faktisk har åpnet.

📍 St. Halvards gate 33