To vintagefavoritter på Grünerløkka: Aces og Oslovelo Bodega

Aces og Oslovelo er to av våre vintagefavoritter på Grünerløkka i Oslo.

Tekst & Foto: Louise Vidhammer

På Grünerløkka i Olso bugner det av flotte vintagebutikker, hvor du kan finne bærekraftige, unike og prisvennlige plagg med historie fra fortiden. Vi har valgt ut to av våre favoritter. Aces og Oslovelo Bodega.

Ta med deg en venn, jakt etter skatter og la deg inspirere til en mer miljøvennlig stil. Den perfekte søndagsaktiviteten, syns vi!



Aces: Håndplukket fra Italia og Nord-Amerika

Nederst på Grünerløkka, i Markveien, finner du Aces, en vintagebutikk med håndplukkede klær fra bruktmarkeder i Italia og Nord-Amerika. Aces ble startet av Erminio De Monaco for litt over to år siden, og er et samarbeid mellom to italienske brødre.

Butikken er nokså liten, men de store vinduene og den enkle, minimalistiske stilen gir en følelse av romslighet. Det er ryddig og oversiktlig, med tydelig inndeling i soner etter type klær. Lokalet er fullt av grønne planter og stativer med fargerike og mønstrede plagg. I tillegg er det noen nostalgiske gjenstander og spill rundt om i lokalet som tar deg med på en liten reise tilbake i tid. 

Plaggene er hovedsakelig fra 80- og 90-tallet, og noen fra det tidlige 2000-tallet. Butikken har klart mest av t-skjorter med print, sortert etter farger, og i forskjellige merker, som Nike, Adidas og Levis. Gjennomsnittsprisen for en t-skjorte ligger på 250 til 400 kroner. 

Du kan også finne vintage tracksuits fra Nike og Adidas, fotball t-skjorter, diverse kåper/jakker, fargerike skjorter, og jeans fra merker som Levis, Lee, Moschino og Armani. Gjennomsnittsprisen på jeans ligger på 600 - 700 kroner. 

Klærne hos Aces er unisex, basert på en grunntanke om at alle klær kan brukes av alle, uavhengig av kjønn. Prisnivået er i nedre/midtre sjiktet sammenlignet med andre vintagebutikker i byen. Så her kan du få høykvalitets second-hand klær til en rimelig pris! 

ÅPNINGSTIDER: 

Mandag - fredag: 11 - 18 

Lørdag - søndag: 12 - 17 


📍 Markveien 59B

Oslovelo Bodega: Kvalitetsdesign og Levis til 500 kroner 

Dersom du er på jakt etter bærekraftige kvalitetsplagg til en overkommelig pris bør du ta turen til Oslovelo Bodega, som ligger på et gatehjørne rett ved Birkelunden på Grünerløkka.  

Lokalet er nokså stort, og har et kult, gjennomført og retro preg over seg. Til og med gulvet er retro, og minner undertegnede litt om en slitt gymsal fra videregående. Samtidig oppleves det også stilrent og eksklusivt.

Plaggene er nøye utvalgt og plassert med tanke på oversikt og eleganse, noe som gjør det enkelt å finne det perfekte funnet uten å bli overveldet. Dette synes vi skiller seg fra mange av de vanlige vintagebutikkene i byen, hvor det ofte kan være uoversiktlig og for mye klær. 

Klærne er i likhet med Aces for det meste fra 80-90 tallet, og noen fra tidlig 2000 tallet. Plaggene er i hovedsak fra italienske designere, og du kan finne velkjente merker som Prada, Gucci, Valentino, Fendi, Missoni og Versace. Gjennomsnittlig pris på en genser ligger på mellom 500 - 700 kroner. De har også et godt utvalg av jeans både til menn og damer. Her er det stor sjanse for å finne den perfekte Levis-buksen, alle til 500 kroner. De har i tillegg et utvalg av t-skjorter og trendy fotballdrakter til 100 kroner. 

Psst! Du finner en uttømmende liste av alle merkene de har på deres nettside.

Bodegaen er likevel et sted for mer enn bare vintageklær. Det meste i lokalet er til salgs, alt fra kunsten på veggene, de lokalproduserte smykkene fra RAR.E på bordet, til lokallaget keramikk og lys i hyllene. I tillegg til bodegaen består Oslovelo også av en bar. Det er åpent mellom baren og vintagebutikken. Så her får du litt av den samme viben som hos Dapper Bar , hvor de ulike sonene forenes og man kan gå ut og inn av lokalet. 

Psst! Baren var midlertidig stengt under vårt besøk. 

ÅPNINGSTIDER: 

Mandag - lørdag: 12 - 18 

Søndag: 13 - 17 

📍Seilduksgata 23A

Trenger du tips til flere vintagebutikker på Grünerløkka? Vi kan også anbefale Prisløs Kilo & Curated , Good Vibes Vintage, Robot og Velouria Vintage.  Les mer om noen av disse her!