Bålpanne i Oslo: Grefsenkollen og Salt

yes

Denne utsikten over Oslo er fin hele året!

Tekst & foto: Liv Einemo Tønjum

Vil du oppleve naturen på sitt beste samtidig som du nyter deilige retter, godt selskap og en forbløffende utsikt over Oslo? Samle noen venner, kjæresten din eller familien din, og sett av noen timer rundt en bålpanne.

Vi har utforsket bålpanne opplevelsene på Grefsenkollen med panoramautsikt over hele Oslo og på SALT i hjertet av byen. Disse to opplevelsene, selv om de er litt forskjellige, leverer kos, smakfull mat og herlige drikkevarer.



Grefsenkollen: Utsikt over hele Oslo

Bålpanneopplevelsen på Grefsenkollen er en sammensmelting av bålkos, nydelig mat og drikke, samt en helt spektakulær utsikt over Oslo. Her kan du virkelig koble av og senke skuldrene mens du nyter norsk natur på sitt beste i kombinasjon med varmen fra det knitrende bålet.

Vi ankom Grefenkollen klokken 17, og ble vist plassene våre rundt en koselig bålpanne. Der fikk vi varme skinn, tepper og en rykende eplegløgg med en tilbehørsmiks av eplebiter, mandler og rosiner.

Til forrett ble vi servert varm røkt skinke, fennikelsalami, saftig lammepølse, fersk geitost, blåmuggost, saftige oliven, syltede grønnsaker, sprøtt flatbrød og pinnebrød som vi kunne grille selv. For de som foretrakk et vegetarisk alternativ ble grillede grønnsaker servert, som passet perfekt sammen med de andre smakfulle rettene.

Deretter ble hovedretten presentert - lammekjøtt kokt i mørkt øl med et hint av harissa, servert med spelt, sopp, grønnkål og rotgrønnsaker. Vegetaralternativet bestod av en tomatbasert suppe med velsmakende grønnsaker. 

Vi nøt husets rødvin, Masi Modello Rosso (130 kr per glass), en sødmefylt rødvin som harmoniserte nydelig med maten. På alkoholmenyen var det også ulike øltyper som varierer fra 92 kroner til 148 kroner. I tillegg har de alkoholfrie alternativer og annen alkohol som jägermeister (90 kr) eller fireball (85 kr), for å få en ekstra liten piff i eplegløggen. 

Etter middagen var det en perfekt avslutning på det gode måltidet å kunne grille marshmallows over bålpannen, i tillegg til kvikklunsj og friske klementiner. Og selvfølgelig, er det få ting som kan måle seg med norsk natur, varmen fra et knitrende bål og en nydelig utsikt over Oslo.

De tilpasser også for ulike allergier og dietter, og bytter gjerne ut gryten med en grønsakssuppe. Barn under 12 år får halv pris da det serveres litt mindre porsjoner, eller grillpølser til de minste. Og best av alt: hunder er hjertelig velkommen til å bli med på den hyggelige bålpanne aktiviteten. 

Dersom du også vil kose deg i godt selskap ved bålpanne på Grefsenkollen med byens beste utsikt, koster det 495,- per person. Det er minimum fire personer, opp til åtte. Og dersom dere er flere enn åtte, kan det bookes via mail. 

Åpningstider: 
Onsdag - lørdag: 12.00, 14.30, 17.00, 19.30
Søndag er siste booking klokken 17.00

📍Grefsenkollveien 100


Salt: Bålpanneidyll midt i sentrum 

Vi har også testet bålpanneopplevelsen på Salt. I vintersesongen forvandles deres utendørsområde til en samlingsplass hvor gjester kan nyte hyggelige omgivelser ved bålpannen, omringet av varme saueskinn og tepper. Det skaper en utrolig koselig atmosfære midt i hjertet av byen.

På Salt kan man velge mellom to forskjellige nordisk- og samiskinspirerte menyer. Den ene er en tre-retters meny som består av råvarer fra den norske villmarken, inkludert tørrfisk, reinkjøtt, elg og multer (645 kr per person). Det andre alternativet er DIY bålpanne grillmeny (245 kr per person). Nylig har de også lansert et vegansk alternativ, med dumplings i steden for kjøtt, for de som ønsker det.

Vi valgte sistnevnte alternativ og fikk servert en planke med ulike typer norsk viltkjøtt, grønnsaker, og marshmallows, som vi selv grillet over flammene. Typisk norsk mat som smakte godt - spesielt omringet av det hyggelige området på Salt med fleire bålpanner, skinn, tepper, og hyggelig musikk. Og selvfølgelig var marshmellows en stor favoritt blant gjengen som dessert!

Man kan også kjøpe drikke utenom de to menyene. Salt anbefaler en drikkepakke som går godt til maten, og har tre ulike drikkepakker man kan velge mellom. Tradisjonell drikkepakke (438 kr) består av to øl og en drink, øl drikkepakken (358 kr) består av tre ulike typer øl og vin drikkepakken (399 kr) består av tre vin alternativ. Man kan også kjøpe drikkevarene uten hele drikkepakkene, eller velge mellom et par alkoholfrie alternativer om det skulle friste.

Hvis du ønsker å legge til en ekstra koselig aktivitet i løpet av høst- eller vinterkvelden, vil vi sterkt anbefale denne opplevelsen på Salt! Hver sittegruppe har kapasitet for opptil 12 gjester, og du kan reservere den i opptil 2,5 timer.

Åpningstider:
Onsdag-torsdag: 17- 21
Fredag: 16-21
Lørdag: 12-21
Søndag: 12-20

📍Langkaia 1