VIA Village: Oslos nye mathall

via_village_oktober21_meravoslo_lenemh8-min_optimized.jpg

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Vika er nok ikke kjent for et yrende byliv, men nå har vi i Oslo fått en ny og stor mathall. Vi har sjekket ut  deres  tre etasjer med butikker og mat

Den nye og moderne mathallen VIA Village åpnet dørene 1. oktober. Vi smakte på maten til flere av de ni matbodene. 



Enkel bestilling 

Matbodene som har fått plass i den nye mathallen er Breddos Tacos, Funky Fresh Foods, The Golden Chimp, Gutta fra Havet, Lucky Bird, De Mi Tierra, Tri Ky, Der Peppern Gror og PRIK. I tillegg har de en egen bar kalt VIA BAR, som skjenker på hele området.

Både mat og drikke bestiller du via QR-kode rett fra bordet, og du kan lett bestille fra flere steder samtidig. Når det er klart henter du varene dine fra bodene. Hallen har sitteplasser i tre soner, hvor alle tilhører mathallen, så her er det bare å slå seg ned der man føler.

Vi testet ut mat fra fire boder; Breddos Tacos, De Mi Tierra, Gutta fra havet og Funky Fresh Foods. Det er lett å finne mat for alle her. Hos de ni bodene får du et godt utvalg kjøtt og sjømat, og vegetar og veganmat. 

Sterk taco og himmelsk empanadas

I denne omgangen spiste vi blomkål tacos fra Breddos Tacos, som vi besøkte tidligere på deres restaurant i mathallen på Vulkan. Blomkåltacoen hadde et ekte krydder-kick! Dette er et stykke unna den norske fredags tacoen, og det er meningen. Det er autentisk og laget med hjemmelaget maistortillas, noe vi absolutt kan like. Ikke minst er dette et rimelig alternativ, bare 135 kr for to tacoer.

De Mi Tierra har sin første lokasjonen i byen her i mathallen, og er nok også byens eneste stedet som bare selger den søramerikanske retten empanadas. Men, deres empanadas er ikke bare bare! Vi gikk for den med sopp og ost, og man får to omgangen. Disse overgikk alle våre forventninger. Når første bit var inntatt var det umulig å stoppe å spise, det var så smakfulle empanadas at vi ende opp med å bestille en runde til. Tradisjonelt spiser man disse uten saus, slik vi gjorde, men med etterspørsel har de også skap sauser man kan ha til.

Hos Guttas Sjømatbar, en matbod fra sjømatbutikken Gutta fra havet, gikk vi for en skikkelig lunsjrett, en brioche med skagenrøre, salat og chips. Det er mye mat og smaker bra, men kommer også til en ganske stiv pris for en enkel rett, 249 kr. Det er nok å forvente i dette området av byen, og med fersk mat fra havet. 

Inne på sporet av sjømat prøvde vi også Kongekrabbedumplings fra The Golden Chimp, en lokal favoritt som har en av våre favoritt dumplings for take-away. Disse leverte varene som forventet, og det var veldig godt! Her får du fire dumplings for den nette sum av 135 kr.
Vi endte lunsjen med et par små søtsaker på Funky Fresh Foods, den ene helveganske boden på VIA Village. De har små “Coco-Crunch” kuler, og vi tok en med lakris- og en med mint-smak. Det er noe annet enn et vanlig kakestykke, men vi synes de er gode på smak og det var fint med noe litt mindre etter den andre maten.

Åpent for alle - hele uka

På bakkeplan rett bak det nye nasjonalmuseet finner du inngangen til VIA Village. Med plass til 350 personer i foodcourten og høyt matnivå, kommer stedet til å glede både beboere i bydelen og alle tusen som jobber i området. Formålet er å skape et sosialt sted, med et litt høyere nivå på maten enn på din vanlige mathall i Oslo. De holder åpent mandag til torsdag 11-22, lørdag 11-01 og søndager 12-20. Man kan komme for en kaffe, for å ha møter, for en lunsj eller rett og slett en helaften. Med mulighet til å bestille fra mange forskjellige spisesteder vil det være noe for enhver smak. 

Lokalene er intime og fylt med grønt, og er lyssatt for å skape en koselig stemning. Mathallen er tydelig rettet mer mot de som ønsker et litt mer fancy opplevelse enn din vanlige mathall. 

Om du vil besøke er det bare å tusle innom, de tar ikke bookinger på plassene i mathallen. Etterhvert vil de skape litt liv her på kvelden, med muligheter til arrangementer og dj, men enn så lenge har de nok med å få mathallen godt i gang.

📍Munkedamsveien 29