Breddos Tacos i Mathallen

velkommen-breddostacos-jan21-@breddostacos.jpg

Av Ida Kristiansen / Foto: Breddos Tacos

“Mat inspirert av gatemat fra gatekjøkken og restauranter i Latin-Amerika” syntes vi ikke hørtes feil ut! Er du en tacoelsker som oss, kan det være gøy å prøve litt annerledes og mer autentisk gatemat også.

Nud Dudhia og kompisen Chris startet først en liten “taco shack” i London i 2011. Etterhvert holdt de på med pop-up restauranter flere steder i verden, skrev kokebok, og kokkelerte meksikansk streetfood på Tacolandia-festival i Los Angeles. Høsten 2020 åpnet Nud, Breddos Tacos i Mathallen.

På menyen står taco, tamales, tetelas, memelas, quesadillas og mange flere maisbaserte retter fra regionene i Mexico. Dette er med andre ord litt annerledes en norsk fredagstaco! Noen navn her du ikke kjente igjen? Det gjorde ikke vi først heller, men vi har satt sammen en liten “mat-ordliste” til slutt i artikkelen.



Nytt og spennende

Nud tok oss imot med et stort smil når vi ankom restauranten. En artig type som hadde mye morsomt å komme med. Menyene finnes kun på ark, for det kan være nye forskjellige alternativer daglig. Det var mye på menyen vi ikke forsto først, men spør du Nud forteller han med glede og entusiasme hva de forskjellige rettene inneholder.

Totopos er en selvfølge til taco, så det måtte vi prøve med salsa. De var sprø og gode, og blir noe helt annet en fra chipsposene i butikken.

Blant “hovedrettene” får man maistortillias med forskjellig innhold, og alltid med koriander. Da vi var på besøk falt valget på Pork cochinita pibil (gris) og Pollo Asado Al Carbon Tostad (kylling), med spennende tilbehør. Man kunne også velge “Taco Combo” med to forskjellige tortillias. Smart hvis man vil prøve litt forskjellig!

Det var også mange forskjellige småretter man kan velge mellom, som Papas en adobo (bakt potet med fyll og salsa) og Frijoles charros (pintobønner stuet med løk, hvitløk og bacon). Her fantes også en variant med kamskjell og havabbor, hvis du vil prøve en latin-amerikansk variant av det.

Fine priser

Rettene er ikke så store, men det er ikke veldig dyrt heller. De fleste forrettene får du til under hundrelappen, og tortilliasene eller det de kaller “Specials” koster oftest mellom 100 til 120kr.

Vi synes det passer best til en rask (og spennende) matrett, men man kan selvsagt bestille flere ganger også. Det var både gøy, interessant og smakfullt å prøve noe nytt. Ble du nysgjerrig så finner du de i det ene hjørnet i Mathallen mot Akerselva.

📍Mathallen

Psst! Fikk du med deg da vi hadde matjakt etter Oslos beste meksikanske mat?


 

«Mat-ordliste»:

Tamales er laget av maismasse dampet i dekkbladene til maisen, slik at maismassen sveller og blir gjennomkokt. Så fylles det gjerne med en salsa verde (chilisaus), og kjøtt eller ost.

Tetalas er en trekant av maisdeig, fylt med svarte bønner før det stekes på stekeplate.

Memelas er stekte eller ristede kaker av maisdeig, toppet med forskjellige ferske ingredienser. Ligner ferske maistortillas, men er litt tykkere og vanligvis avlange og ovale i formen.