Vin & Colonialen: Franskinspirert aperitif-bar

Vin&Colonialen_okt21_Taran Hofvind_08.jpg

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Hos den lokale, franskinspirerte baren, i Parkveien, skjuler det seg noen av Oslos beste cocktails. 

Hos Vin & Colonialen  har de spennende drinker basert på fransk brennevin, som de har ferdiglaget på egne flasker. Unikt og genialt!

De har også et godt utvalg av vin og øl på menyen, og deilige franske oster og spekemat. Ikke minst har de kule konsepter som Hangover Brunch på søndager, Cocktail Flight på fredager og eventer som Paint’N’Taste. 

Cocktail på flaske 

Godt gjemt midt mellom Solli Plass og Tjuvholmen finner du en liten bit av Frankrike. Her har de noe helt unikt, nemlig cocktail på flasker. Akkurat som vin. De ferdigblandede drinkene på flasker er deres egne versjoner av klassiske cocktails, basert på fransk brennevin. 

Fordi cocktailene allerede er ferdiglaget blir ikke den behagelige atmosfæren i den lille baren forstyrret av bråket som kan komme fra å lage drinker, og alt går veldig raskt og smidig. Vi smakte på et lite utvalg av menyen, blant annet French Mule (150 kr) og Disaronno Cherry Collins (145 kr). Er du glad i kirsebær er den sistnevnte definitivt noe for deg. Nydelig farge, masse smak, og passe søt. French Mule er deres egen variant av moscow mule, hvor de har byttet ut vodkaen med Cognac for å gi den en fransk vri. Den var frisk og deilig med mye smak av ingefær. 

Mannen bak Vin & Colonialen, Aleksandrs Sadovskis, har bakgrunn fra den kjente cocktailbaren Himkok, og barer i Berlin. Han kan virkelig sin cocktail. Han vil at det skal være lave skuldre rundt det å drikke cocktails på bar, det skal ikke være vanskelig, bare gøy! Og det er vi helt enige i. For å gjøre det mindre skummelt å prøve nye cocktails tilbyr de en prøvesmak av cocktailen du bestiller, for å se om den er noe for deg. 

Til å spise ved siden av gikk vi for et Charcuterie Set. Det består av oliven, fransk spekeskinke, den franske osten Comté, ristede mandler og trøffelchips. Dette passer helt perfekt som småmat til drinkene, eller til noen glass vin. Og det var absolutt nok til to. Prisen på dette var 350 kr. 

Vil du ha mer fransk-inspirert mat i Oslo? Sjekk ut vår artikkel om Brasserie Coucou på Solli.

Hangover  Brunch 

Vi er vel ikke alene om å våkne opp litt sliten på en søndag etter en sen kveld på byen? Da har Vin & Colonialen noe som kanskje kan hjelpe. De tilbyr nemlig Hangover Brunch hver søndag fra kl 12 til kl 20. Så denne brunchen kan du rekke selv om du sover langt forbi lunsjtider! Da serverer de blant annet klassisk mimosa med appelsinjuice, Brioche Sandwich, Grilled Cheese Toast, scones og kaffe. Hvis ikke det kan redde en tung søndag, så vet ikke jeg! 

Hver fredag arrangerer de Cocktail Flight. Da kan du bestille en pakke med fire mindre varianter av valgfrie cocktails, som en slags tasting-meny, for 275 kr. I tillegg til dette arrangerer de også Paint’N’Taste, deres variant av paint and sip. For 495 kr får du en drink, alt utstyr til å male med, og et lerret. Det ferdige kunstverket ditt får du selvfølgelig ta med deg hjem på slutten av kvelden. 

Vin & Colonialen er åpen fra onsdag til torsdag klokken 16-24, fredag til lørdag klokken 14-01 og søndager klokken 12-20. Her har du mulighet til å booke bord, og holde private arrangementer. Lokalet er fresht og består av lyse vegger, marmor, grønne planter og grønt interiør. De samarbeider også med galleriet M35 Collectiv, og har nå utstilt kunst fra Espen Dalen i på veggene. Det må også nevnes at de har en søt liten uteservering på hjørnet, som gjør seg veldig fint når solen titter frem.