Våre favoritter i Oslobukta

Veganske amerikanske pannekaker fra KUMI.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Med sol og varmere tall på gradestokken, kommer også uteserveringer og god stemning rett ved Oslofjorden. 

Vi har samlet en liste med fem steder i det populære området i Oslo sentrum som vi mener er verdt et besøk!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om våre favoritter i Oslobukta på TikTok?



Hammerhai

I fjor vår åpnet denne it-kafeen og baren, og kjapt en suksess blant Oslos borgere. Med et fantastisk interiør med masse farger og særegen estetikk skiller Hammerhai seg virkelig ut i mengden av barer og kafeer i hovedstaden.

Her får du lov til å ta med deg både mat og hjemmekontoret, sjekke ut den strålende uteserveringen, eller, på kveldstid, nyte deilige drinker mens du slår deg løs på dansegulvet. 

Ved vårt forrige besøk smakte vi på en deilig prosecco og en nydelig Bellini. De har en fin og variert drink- og vinmeny. Prisene ligger i den litt snillere delen av skalaen, noe vi alltid setter pris på! 

De holder åpent hver dag fra klokken 12. Søndag til tirsdag til 00, onsdag og torsdag til 01, og fredag og lørdag til 02.

📍Operagata 77 C

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Hammerhai på TikTok?

KUMI

Er du vegetarianer, veganer eller bare ute etter et sunt og godt måltid i nydelige omgivelser? Da er KUMI noe for deg! 

Dette er et plantebasert spisested, juicebar og kafé, som serverer frokost, brunsj og lunsj hele dagen. De har også en uteservering rett ved bryggekanten. Her kan du nyte sola hele dagen, og blir det for varmt er det bare å hoppe rett i vannet!

På menyen er det masse spennende. Vi lar oss friste av blant annet, belgisk vaffel- og panko-stekt blomkål (185 kr), avokadotoast (185 kr), veganske amerikanske pannekaker (190 kr) , søtpotetfries (120 kr) og hummus (99 kr). 

De lager også sin egen spennende juice, har et utvalg av økologisk te, og serverer kaffe, øl og vin. 

Interiøret og estetikken på KUMI er inspirert av Japan. Det er lyst, luftig og minimalistisk med hvite vegger og lyst tre. Dette stedet gir virkelig følelsen av å være på ferie.

Åpningstidene er fra mandag til fredag fra 11-17 og lørdag og søndag fra 10-18.

📍Operagata 71B

Psst! Har du sett videoen vi har delt om KUMI på TikTok?

Holzweiler Platz

Med Café Platz har Holzweiler kombinert butikk med kafe og restaurant, i samme lokale. 

Designet av ingen ringere enn Snøhetta, kan du nyte deilig lunsj, brunsj eller middag, få meter fra vannkanten. Fra den solfylte uteserveringen har du god utsikt over sjøen! I samme slengen kan du gå på skattejakt blant motehusets kolleksjoner. 

Menyen på Holzweiler Platz består av småretter som er ment for å deles. Alle rettene er lette, sommerlige og hovedsakelig vegetar og sjømat. Den består av blant annet grønnsaker i spennende smaker, som hvit asparges (195 kr), aubergine (185 kr) og squash (195 kr). Middagsmenyen byr på litt andre retter som snøkrabbe (245 kr), grillede villreker (250 kr) og biff tartar (225). 

Alt er norsk design og består av mye tre og håndblåst glass. Taket består av fire tonn norsk eik og gulvet er laget av avkapp fra norske skoger. Det er lyst, luftig og moderne, men samtidig veldig avslappet og hjemmekoselig. 

Mens restauranten er åpen på mandag og tirsdag fra 11-19, onsdag til lørdag fra 11-00 og søndager fra 11-18, holder butikken åpent mandag til lørdag fra 10-19. Kjøkkenet har andre åpningstider

📍Operagata 61D

Dapper Bistro

Også Dapper har slått sammen butikk og mat. Den ene siden av lokalet er butikken til Dapper. Der selger de et kuratert utvalg av herremote. På den andre siden finner du bistroen. 

Dette er det perfekte stedet for helgebrunsj, deilig lunsj eller sene kvelder med vin og pasta! På brunsjmenyen har de syv retter. Du kan få så å si alle former for egg, ulike toast, pannekaker og yoghurt med granola. 

Lunsj serveres onsdag til lørdag, med en variert meny. Her kan man velge mellom seks ulike retter, som blant annet hjemmelaget granola (110 kr), egg og krabbe på surdeigskive (220 kr) og fennikel og svinepølse, med annet tilbehør (235 kr). I tillegg dukker en rett til opp på menyen på lørdager. Nemlig den populære surdeigspannekaken (190 kr).

Lokalet i Oslobukta er stort og luftig, med masse lys fra vinduene som strekker seg fra gulv til tak. Likevel føles det lunt og koselig der inne. Det er grønt på både vegger, møbler og planter, massevis av lyst tre og innslag av sterke farger og kunst på veggene. Atmosfæren er avslappet og gir lave skuldre, samtidig er det svært gjennomført.

De holder åpent på mandag og tirsdag fra 11-16 og onsdag til lørdag fra 11-22. 

📍Operagata 36

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Dapper på TikTok?

Mike’s Corner 

Her serveres nøye sammensatte sandwiches, fries og kyllingvinger i ekte amerikansk stil.

Spisestedet bryter med den ellers litt stive stilen i Oslobukta. De har tatt det helt ned på jorda med blant annet bruskasser som møbler på uteserveringen. Maten serveres på brett som minner om de man har sett i amerikanske skolekantiner på film. 

Menyen består av fem spennende sandwicher, et par sideretter og et utvalg av dip. Da vi var der, testet vi sandwichene Chicken Parm (169 kr) og Corner Special (159 kr). Blant de andre variantene finner du både vegetaralternativ og fisk. I tillegg prøvde vi kyllingvingene, fries og to ulike dip.

Lokalet er fargerikt og dekket i gult, rødt og blått. Her har det blitt skapt et unikt sted med flere personlige preg, ved hjelp av blant annet basketplakater og dinglende sneakers i taket.

Ta en tur innom søndag til torsdag fra 11-21 eller fredag og lørdag fra 11-22.

📍Operagata 77

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Mikes’s Corner på TikTok?