Folk i Storgata: Urban bakgårdshygge 

Folk i Storgata: Nyåpnet bakgårdsbar i Oslo sentrum.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

I sommer åpnet denne bakgårdsperlen dørene, og kan tilby oslofolket ikke bare én, men to uteserveringer. Midt i Oslo sentrum og perfekt for sommerhalvåret! 

Med vintage interiør og jevnlig med arrangementer, er denne urbane oasen et sted som har mye å tilby av øl og vin hvis du er tørst.



Retro og hjemmekoselig

Sol hele dagen? Ja takk. Her har de altså hele to uteserveringer, en forgård og en bakgård. Formiddagssolen er først i forgården før den beveger seg over til bakgården. Det er lange benker med bord på begge sider man kan benytte seg av. Dersom det skulle bli kjølig tilbyr de heldigvis tepper for å holde på varmen.

Bak gule vegger og en stor stålport, finner vi baren Folk i Storgata. Det er gammelt og bygg- og lokalene her er faktisk blant Oslos fredede bygg. Da de skulle renovere og male, var det kun farger fra tidligere de fikk benytte og da ble det selvfølgelig lys rosa.

Innendørs er mesteparten av møblene vintage, med trebenker og flere rørstoler. Rommet som bemerket seg mest var den hjemmekoselige stuen lengst inn i lokalet. Her har man overraskende komfortable sofaer og stoler, samt en peis som virkelig setter prikken over i'en.

Sammensetningen av møblene, rosafargen og de store grønne plantene gjør baren til en unik og trendy plass. Her kan en samle store og små vennegrupper og nyte omgivelsene med diverse godt i glasset.

Vin, øl og alkoholfritt

Da vi tok turen innom var det sol og 28 grader, så vi ønsket derfor noe forfriskende og lett. Vi ble anbefalt en vin, Naturaleza Salvaje, som er laget på både røde og grønne druer. Denne er perfekt dersom du vil ha noe annerledes og var akkurat etter våre ønsker.

Når det kommer til øl har de et godt utvalg. De skiller seg ut med blant annet Bangkok Cockfight som er en surøl på tapp (90 kr for 0,3l), Sargasso (100 kr) og White Ipa (90 kr). En kan også få en halvliter med klassikeren Aass pilsner (96 kr). Cirka hver tredje måned roteres den ene tappen og en kan derfor få seg en overraskelse.

På flaske har de en øl du neppe finner mange andre steder! Taybeh som er produsert hos et lite familieeid bryggeri i Palestina. Frister det verken med øl eller vin kan kanskje en eplesider fra Aas (96 kr) gjøre susen.

Konserter og arrangementer

Cocktailmenyen er fortsatt under utvikling, men vi kommer gjerne tilbake for å teste ut hva de har å tilby. Da fokuset her er at dette skal være en bar så selges det ikke mat, men et stort pluss er at man kan ta med medbrakt. Folk i Storgata ligger sentralt til, så det løses fint om man blir sulten.

Det holdes jevnlig konserter i bakgården og planen er at det skal komme flere arrangementer til høsten. Det er et allsidig og regelmessig utvalg, så kanskje du finner noe du liker også? Hva med quiz, bokmesse, debatter og foredrag, eller til og med byvandring i nærområdet? Du kan følge med på deres Facebook-side om det dukker opp noe du kunne tenke deg å delta på.

Både bakgården og lokalene åpner hver dag kl. 14, og stenger ikke før kl. 3 på natten. Derimot stenger uteserveringen ved midnatt, men serveringen inne holder åpent til stengetid. Hvor lenge man kan sitte i bakgården utover høsten kommer an på været, men de prøver å holde det åpent så lenge som mulig.

📍Storgata 36J