Chat D'or: Unikt fransk “univers” du neppe har sett maken til

Mange små fristelser i vakre omgivelser hos Chat D'or!

[Sponset opplevelse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Et besøk hos denne helt unike vin- og champagnesalongen på Frogner er en opplevelse utenom det vanlige. Det er foreløpig en godt bevart hemmelighet, fordi her har ikke mange tatt bilder tidligere!

Men vi kan avsløre at innenfor dørene gjemmer det seg en egen verden inspirert av Frankrike på 1700-tallet, med både en moderne og rampete vri. Svært fascinerende!

Elegant og mange overraskelser

Å komme inn bak de lyseblå dørene i Thomas Heftyes gate er en ekte wow-opplevelse. Du blir møtt med et lokale dekket i en ‘one of a kind’ lyseblå tapet fra topp til tå, store grønne planter og unike møbler. Tapetet er egen design, og du kan kjenne igjen mange av elementene i lokalet. Her er det noen som virkelig er kreative og har gjennomføringsevne! Det hele minner om en kombinasjon av Versailles og Alice i Eventyrland.  

Elegante og flotte gamle stoler, selvfølgelig i samme tema som resten av lokalet, og små søte bord gjør det veldig intimt og hyggelig. Vi skal ikke avsløre for mye, men det står en “seng”(!) som minner om Prinsessen på erten i enden av rommet. Dette viser seg å ikke være en seng i det hele tatt, men for å spare på noen overraskelser, bør man nesten få se det selv. Veldig artig i hvert fall!

Vi får servert deilige bobler i glassene så fort vi setter oss, og blir ønsket velkommen av en servitør ikledd det samme blå mønsteret som dekker vegger og møbler. Det vi har i vente er en slags afternoon tea med en fransk tvist.

Tre retter vi gjerne spiser igjen

Det første vi får på tallerkenen er en gyllen sprø trøffeltoast med gruyère, og en frisk sommersalat med friske jordbær. Her er det mye smak og nydelige kombinasjoner.

Som en oppfølger til toasten ble vi servert en hummersuppe toppet med vakre (spiselige) blomster og rosépepper. Dette var noe nytt og spennende for undertegnede som absolutt ga mersmak.

Det hele blir rundet av med et slående tre etasjes fat som bugner over av ferske makroner,  petit fours (små biter med kaker og dessert man kan spise med fingrene) og ferske jordbær. Til den storslagne desserten får man også Chat D’ors helt egne te. En grønn te med smak av grønne roser, champagne, vanilje og jordbær. Denne komboen var helt nydelig å avslutte med.

Hvis du planlegger et besøk er det mulig å bestille à la carte, men de anbefaler å forhåndsbestille en av pakkene de har satt sammen.

#Nophonezone

Stylist og frisør Jojo Champfleur og kjæresten Lena Andrén har i samarbeid med Silje Vegsund Andreassen og Daniel Vaz Berrum skapt et unikt og fascinerende univers midt på Frogner.

Hit kan vi anbefale å ta med kjæresten eller vennegjengen for en ekstra fin og spesiell overraskelse, eller på en skikkelig gjennomført søndagsbrunsj. Hvis du er ute etter noe unikt og ekstravagant er i alle fall Chat D’or midt i blinken! Lokalet rommer cirka opptil 60 personer. Det er også mulig å reservere hele lokalet og ha et lukket arrangement på forespørsel.

Som nevnt innledningsvis er Chat D’or et sted hvor telefonen ikke skal stjele oppmerksomheten din. Derfor oppfordres det sterkt til å legge den helt vekk og nyte øyeblikket, selv om stedet dog kanskje er et av Oslos mest bildevennlige steder.

De ønsker å beholde en intim og trygg atmosfære for alle sine gjester. Dette synes vi er et veldig godt initiativ! For uten telefoner trenger heller ingen å bekymre seg for å komme med på andres bilder (hvis man gjør det), og man kan bare slappe helt av og nyte et sted du garantert ikke har sett maken til tidligere, til det fulle!

📍Thomas Heftyes g. 47B