Tre steder med aktiviteter til julebordet: Minibowling, boule, biljard, karaoke og arkade

Hos Grønland Boulebar har de et stort utvalg av arkadespill.

[annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Hjelp, julebordsesongen nærmer seg! Gjør julebordet litt livligere med disse tipsene til steder å gjøre morsomme aktiviteter når man samles med venner, jobben eller gjengen før høytiden. 

På disse stedene kan man ta festlighetene til nye høyder med blant annet minibowling, karaoke, arkadespill eller biljard, midt i Oslo sentrum. 



Duckpin: Minibowling og karaoke 

Plassert i sentrale Torggata ligger det et sted med både minibowling, også kalt duckpin-bowling, karaoke og arkadespill. Med en uformell atmosfære og stort lokale, er dette en ypperlig plass å sette prikken over i-en på årets julebord. 

Veggene er fylt med graffiti og fargerike lys, og du finner flere av de små bowlingbanene her inne. Reglene er det samme som vanlig bowling, men med noen praktiske forskjeller. Både banen og kulene er mindre, og du trenger ikke bytte sko!  

Enkelt tenker du kanskje? Vel, vi syns i hvert fall det var litt vanskelig, men det kan ha noe med ferdighetene å gjøre. Prisen er 120 kroner per person for å spille 60 minutter. Etter vår erfaring er det enkelt å få et smil om munnen her, særlig når konkurranseinstinktet tar over. Gøy var det utvilsomt! 

Duckpin byr også på mer enn bowling. Vi anbefaler å ta turen opp de fargerike trappene til andre etasje for mer spill og underholdning! I andre etasje er det mange sitteplasser, ytterligere to duckpin-baner og flere morsomme arkadespill. Her får du både det klassiske flipperspillet i ulike varianter og du kan måle krefter ved å bryte håndbak eller bokse! 

Ikke minst har de to karaokerom hvor du kan synge All I Want For Christmas Is You av full hals, eller helt andre sanger hvis du allerede har rukket å bli lei av Mariah Carey. Det koster 650 kroner å leie et rom i 60 minutter. 

Hvis dere ønsker å forevige julebordet , kan du ta bilder i deres fotoboks i andre etasje! 

Åpningstider: 

søndag og mandag: 15 - 22

tirsdag -  torsdag: 15 - 00

fredag og lørdag: 15 - 03

 Etter klokken 18 er det aldersgrense 20 år. 

Psst! Lokalet er tilpasset rullestol, og det er tilrettelagt heis opp til andre etasje.

📍Torggata 28

Grønland Boulebar: Norges største innendørs boulebar

Vis-à-vis den gamle brannstasjonen på Grønland ligger denne spillbaren som har mye å friste med. Stedet åpnet i 2021, og ligger kun et par minutter fra Grønland T-banestopp. Likevel ligger det litt gjemt, og derfor er stedet kanskje litt ukjent for flere. 

Grønland Boulebar & Spiseri har mye å by på og er et ypperlig sted å for aktiviteter til julebordet! I den første delen av lokalet er det sitteplasser til både små og store grupper. 

Ikke overraskende, hvis man ser navnet, er det spillet, eller sporten, boule, som står i sentrum. Boule er en fellesbenevnelse på spill som spilles ved at kuler kastes mot en mindre målkule, lignende det kanskje mer kjente spillet petanque eller boccia.

Banen du spiller på finner du lengst inne i lokalet. Her får du følelsen av å være i en bakgård, selv om man er innendørs. Det er høyt under taket, grønne planter og en stor grusbane. Dette skal være både Norges første og største innendørs boulebar.

Det er seks baner og man kan booke bane på deres nettside, hvor en time koster 250 kroner. Før man begynner å spille, får man innføring og tips fra en av de ansatte. 

Dette er et ujålete og sosialt spill, hvor du heller ikke blir andpusten. Det er lett å komme i gang og noe alle kan få til, selv om det også er vanskelig å vinne. Vi måtte flere ganger ut på banen med målebånd for å avgjøre vinnere! 

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Grønland Boulebar på TikTok?

Åpningstider:

mandag og tirsdag:15  - 22

onsdag og torsdag: 15 - 23

redag og lørdag 15 - 00.30

søndag 15 - 22

📍Grønlandsleiret 27

Dr. Jekylls Pub: Biljard i unike omgivelser 

Midt i hjertet av Oslo sentrum, gjemt i de små gatene i Oslo, ligger Dr. Jekylls Pub.

Puben har et unikt særpreg du ikke finner på lignende barer i Oslo. Stedet er nemlig inspirert av verdens første og mest berømte psykologiske thriller, Dr. Jekyll og Mr. Hyde, fra 1886.

Puben utstråler en britisk uformell eleganse, med lysekroner, fargerike fliser og et interiør som kan minne om et ærverdig bibliotek. Dette er ekstra koselig når nettene blir lange og kulda trekker inn, og man kan fort kjenne julestemningen komme snikende. Det er også krydret med en gotisk atmosfære som gir den et særegent preg. Overalt på veggene og taket finner man malerier av den mystiske Dr. Jekyll. Dette gir puben akkurat den rette balansen mellom det skumle og det unike, som skaper en spesiell stemning. Man kan tydelig føle en gjennomgående rød tråd i hele konseptet.

Puben strekker seg over to etasjer og har kapasitet til 250 gjester. Her kan med andre ord være en stor gjeng! I underetasjen kan du konkurrere mot venner eller kollegaer i det klassiske spillet biljard. Du kan booke biljardbord på forhånd og prisen er 180 kroner i timen. 

Åpningstider:

Mandag og tirsdag: 16 - 00

Onsdag - lørdag: 15 - 03

Søndag: 16 - 00

Aldersgrense: 20 år

📍Klingenberggata 4