Restaurant Alex: Vi måtte prøve deres nye bagel

Tekst, foto & video: Celia Wenk-Wolff

Bagels? I Oslo? You heard us. Restaurant Alex prøvde en liten periode med bagels på menyen. Lite visste de at det var det Oslo manglet, og det slo skikkelig an, så det ble en fast del av menyen!



Build a bagel

Menyen hos @restaurantalex_oslo består av komponenter til en surdeigs-bagel som gir deg fritt valg til å velge litt selv hvordan du vil ha det. Om du liker det enkelt og greit, kan du også bare bestille ferdig påsmurt sandwich fra 50 til 135 kroner. En enkel bagel ligger på 32 kroner, og «Spread», som er alt fra pisket smør til røkt laks, koster fra 55-145 kroner.

Hvis dere er flere og vil smake på litt forskjellig, kan dere kombinere litt og lage egne.

Vi på hele bordet holdt oss til favoritten: Bagel with Cream Cheese and Tomato til 85 kr, og en cappuccino som ble høyt omtalt på bordet til 40 kroner.

They make you work for it

Hver morgen holder Restaurant Alex åpent og selger bagels fra klokken 10-15. Hvis du har lyst til å unngå lang ventetid, ville jeg anbefalt å komme tidlig og sikre dere bagels en dag dere ikke har noe å rekke resten av dagen.

Av egen gjentatt erfaring må man stå for mye av servicen selv, men for den maten? Gi oss et forkle, bordnummer og en penn.

Fra restaurant til «konsept»

Ingen har lyst til å bli satt i en bås, og det vil i alle fall ikke Restaurant Alex. De har fortsatt å utvikle seg, og det i lynfart.

For på under et år har de vokst fra tradisjonell restaurant, til å ha DJ fra torsdag til lørdag. Der de lover en «sweaty backroom energy» og mange unike tilbud, slik som «The Golden Plate», hvor man kan vinne 10 000 kr verdi av mat på deres restauranter.

Åpningstider:
Tirsdag-lørdag: 10-sent
Søndag: 10-21

📍Bygdøy Allé 15