Grønland Boulebar & Spiseri: Spill og ujålete fransk mat

[Annonse]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Visste du at Norges første innendørs boulebar ligger på Grønland? I tillegg til spill, quiz og arrangementer, har de også en meny med fokus på fransk mat. 

Med en uformell atmosfære og stort lokale, er dette en ypperlig plass å ta med vennegjengen eller kollegaer. Her er det noe for enhver smak, både når det gjelder spill og mat.

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Grønland Boulebar på TikTok?



Norges første og største

Vis-à-vis den gamle brannstasjonen på Grønland, ligger spillbaren som har mye å friste med. Stedet åpnet i 2021, og ligger kun et par minutter fra Grønland T-banestopp. Likevel ligger det litt gjemt, og derfor er stedet kanskje litt ukjent for flere. 

Men hvis man vet om alt Grønland Boulebar & Spiseri kan by på, tar man nok gjerne turen! I den første delen man kommer inn i, er det sitteplasser til både små og store grupper. Midt i rommet finner man menyer og en boks med brettspill. 

Ikke overraskende, hvis man ser navnet, er det spillet, eller sporten, boulebar som står i sentrum. Dette kommer virkelig til syne når du går lengre inn, til neste område i lokalet. Her får du følelsen av å være i en bakgård, selv om man er innendørs. 

Det er høyt under taket, grønne planter og en stor grusbane. Dette skal være både Norges første og største innendørs boulebar.

Ingen boule-shit

Selve ordet boule er en fransk fellesbetegnelse for sporten, så sommerfavoritten boccia går under dette begrepet. Kort forklart går sporten ut på at man kaster kuler, hvor målet er å komme nærmest en spesiell kule (grisen).

Dette er et ujålete og sosialt spill, hvor du heller ikke blir andpusten. Men om flere har høyt konkurranseinstinkt, kan både puls og temperatur stige. Her anbefaler vi å bruke målebånd, om det skulle bli uenigheter om hvem som er nærmest grisen. 

Hos boulebaren på Grønland er det seks baner, hvor den ene er litt adskilt fra resten. Du kan booke bane på deres nettside, hvor en time koster 250 kroner. Man reserverer bane på deres nettside. Før man begynner å spille, får man innføring og tips fra en av de ansatte. 

Vi synes dette var en sport som enkelt kan kombineres med en sosial sammenkomst. Det er enkelt å komme i gang og noe alle kan få til, selv om det også er vanskelig å vinne. Vi måtte flere ganger ut på banen med målebånd for å avgjøre vinnere! 

Mye og god mat for pengene

Det er ikke bare boule som har aner fra Frankrike, også maten som serveres er inspirert fra det franske kjøkken. På menyen finner du kjøtt-, kylling- og vegetarretter, fordelt på småretter og hovedretter.

Ved vårt besøk spiste vi hovedrettene ½ Kylling (268 kr), Lammeribbe (338 kr), Fish and Chips (245 kr) og Gnocchi (245 kr). Av småretter spiste vi Caesar salat med andeconfit (219 kr) og Kylling sandwich (198 kr). 

Bordet var enig om at kyllingen var saftig og smakfull, og salaten ble populær i sommervarmen.Flere av rettene hadde med crispy fries, dip og en liten salat ved siden av. Her fikk vi mye mat for pengene, og vi har sjeldent sett en så stor porsjon av Gnocchi, som også smakte veldig godt. 

Arrangementer og ukentlig quiz

I tillegg til mat og boule, kan også Grønland Boulebar & Spiseri by på mye annet. I det innerste lokalet er det flere arkadespill som flipperspill, boksebag og air hockey. Flere av spillene hadde vi ikke prøvd tidligere, så veldig gøy med noe nytt!

De har også en rekke arrangementer, hvor noen er faste. Hver onsdag er det quiz, og hver tirsdag er det livemusikk. De har tidligere hatt gratis filmvisning, og viser også sport som fotball, håndball og ski på tv-skjermene. 

Full oversikt over hva som skjer på Grønland Boulebar finner du på nettsiden deres. 

Åpningstidene er mandag og tirsdag klokken 15–22, onsdag og torsdag 15–23, fredag og lørdag 15–00.30 og søndag 15–22.


📍Grønlandsleiret 27