Takterrasser i Oslo

Drinker på Eight Rooftop Bar!

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Det er ingen hemmelighet at vi har en forkjærlighet for byens takterrasser. Lite slår noe godt i glasset, utsikt over byen og solen i fjeset.

Her er takterrassene i Oslo som er verdt et besøk!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om takterrasser i Oslo på TikTok?



MAD AT BAR 

På Vulkan ligger den trendy restauranten MAD at BAR, som ligger i de gamle lokalene til Bar Vulkan. Inngangen til takterrassen er ikke inne i restauranten, men rundt hjørnet av bygget, ved siden Lucky Bird. Inngangen kan være litt vanskelig å få øye på med en gang, men hvis du ser etter så står det markert på veggen ved døra. Herfra tar du heisen opp til takterrassen i sjette etasje.

Når du først kommer opp blir du møtt av en stor uteservering med utsikt utover Grünerhagen, Akerselva og Nedre Foss. Her får du flotte drinker og snacks fra deres moderne amerikanske kjøkken. Vi anbefaler Razzel-Berry om du liker en fruktig og lekker drink! Drinkene ligger på rundt 150 kroner.

Stedet er et supert alternativ om man er en litt større gruppe, da det er mange sittegrupper skapt for å være flere. Her kan det være lurt å booke bord i forveien.

📍Vulkan 9

KRANEN 

På toppen av det mye omdiskuterte Munchmuseet finner du en takterrasse med flott utsikt utover Oslo og fjorden. Heisen tar du fra kafeen i første etasje og helt opp til trettende etasje. Kranen er denne listens aller høyeste alternativ, og ligger hele 60 meter over bakken.

Her får du drinker, vin og øl, som kan nytes på den store takterrassen. Det er en relativt høy prisklasse her, drinkene ligger på over 160 kroner. Det er dog verdt et besøk, spesielt en deilig sommerdag. 

📍Edvard Munchs Plass 1

MYNT

På toppen av Sentralen finner du takterrassen Mynt. Denne takterrassen er veldig urban og jovial, med utsikt utover de mange spennende byggene i Kvadraturen. Selve terrassen går over to nivåer i femte og sjette etasje, og ligger på toppen av det som tidligere var Sentralbanken.

Ved ankomst anbefaler vi å ta heisen fra hovedinngangen i Øvre Slottsgate helt opp sjette etasje (med mindre du vil få opp pulsen ordentlig i trappene). Ta til venstre ut mot terrassen, og slå deg ned. 

Her har de en egen bar med hippe alternativer som surøl og oransjevin, i tillegg til standardutvalget. Er du sulten kan du bestille deres digge surdeigspizza eller nye pita med toppings. Trenger du heller noe kaldt har de også affogato på menyen!

📍Øvre Slottsgate 3

EIGHT ROOFTOP BAR

Med utsikt mot Stortinget og Spikersuppa blir det ikke mer sentralt enn dette. Denne moderne baren tilhører Grand Hotel, men har egen adkomst fra Karl Johan og er åpen for alle. Det er ikke uvanlig å møte på turister her, og det med god grunn!

Utsikten er upåklagelig, så dette er nok stedet du tar med de som vil oppleve Oslo fra sin beste side. Et par drinker her etter en middag ute i byen sier vi sjeldent nei til. 

Baren har et stort utvalg av sprit og drinker, i tillegg til en god del vin og øl. Drinkene er dog ganske dyre, hvor de fleste ligger på 160-190 kroner. Vi anbefaler å besøke stedet på kvelden ved solnedgang for en flott avlsutning på en dag i bykjernen.

📍Karl Johans gate 27

S4

På motsatt side av Eight Roof Top finner vi S4 sin takterrasse. Hit kommer du ved å ta heisen til 8. etasje, som gir deg panoramautsikt over blant annet Stortinget, Karl Johans gate, og selv Holmenkollen. Det er lett å skjønne at dette er en favortt for flere!

Her kan man bestille noe godt i glasset fra deres egen cocktailbar. Framover skal de ha afterwork hver torsdag. Takterrassen har mange sitteplasser, men om dere drar hit en helg kan det være lurt å booke bord.

Denne takterrassen har også en pergola, slik at du kan sitte her selv om det regner eller er kaldt. Men på solfylte dager kan taket fjernes, så her er det mange muligheter for å kose seg, selv med noe ustabilt Norges-vær.

Psst! Glad i uteserveringer? Sjekk ut Oslos hyggeligste uteserveringer!

Andre uteserveringer verdt å merke seg

BA3

På Frogner finner du en trendy og blomsterfylt takterrasse, i andre etasje hos BA3. Her spesialiserer de seg i drinker og småretter. Utsikten er ut mot Frogner og Solli, der trikken stadig vekk suser forbi. Denne terrassen er svært bynær, så om du vil oppleve en takterrasse på vestkanten er dette stedet.

📍Bygdøy allé 3

CENTROPA

På Deichmanske Hovedbibliotek finner du serveringsstedet Centropia og deres terrasse. Med utsikt rett ut mot Den Norske Operaen og Oslofjorden er det et supert sted å nyte lunsjen med et glass vin. 

📍Anne-Cath. Vestlys Plass 1

CALMEYERS HAGE

Hotellet Clarion The Hub har sin egen takterrasse i trettende etasje. Den gir deg utsikt over bylivet ved Oslo S og Oslofjorden. Her får du drinker med nordisk sprit og et utvalg av snacks.

📍Biskop Gunnerus gate 3

Vet du om andre takterrasser vi burde sjekke ut i byen? Send oss en e-post eller DM på Instagram.