S4: Stilfull cocktailbar, takterrasse og dansegulv

Vi har vært på den nye takterrassen til S4 i Oslo.

Tekst & foto: Linda Lourenco

Panoramautsikt ut over Oslo mens du sipper på en digg cocktail? Vi måtte selvfølgelig ta turen til relativt nye S4, like ved Stortinget.

Dette er utvilsomt en stilfull cocktailbar, noe både drinkene og interiøret gjenspeiler. I tillegg har vi en forkjærlighet for takterrasser, og hvem er ikke glad i å danse…



Gode vibes i baren og på takterrassen

Cocktailbaren i første etasje er innredet med gullspeil, velursofa og mørke blåtoner malt på veggene. Baren er dimmet med varme lys på hvert bord som gir det en cozy stemning. Vektleggelsen av detaljer i baren var en positiv overraskelse, og de har virkelig klart å skape en luksusfølelse.

For å komme til restaurant- og takterrassen, tar man heisen til 8. etasje. Tross det ikke er helt ferdig renovert og trolig åpner i juni, er det virkelig noe å glede seg til i sommer! Med panoramautsikt over blant annet Stortinget, Karl Johans Gate, og selv Holmenkollen, kommer dette raskt til å bli en favoritt blant flere. 

Restauranten er plassert på takterrassen, sammen med egen cocktailbar. Selv om matmenyen ikke er helt bestemt enda fortalte de oss at det vil være en à la carte-meny bestående av blant annet salater og sushiretter. Prisene trodde de ville ligge på omkring 180-200 kroner.

Prikken over i'en er at på solfylte dager kan taket fjernes, slik at man får fullstendig tilgangen til det fine været fra alle kanter. Husk solkrem og nyt utsikten for dette er noe å glede seg til!

Klassiske cocktails

S4’s barkart var fylt med mest klassiske cocktailer, men også noen varianter vi ikke ser like ofte. Vi prøvde ut Zombie og selvsagt, Cosmopolitan. Du vil nok kanskje kjenne igjen flere, som blant annet Mojito, Pornstar Martini og Pink GT. Prissjiktet er nok litt over gjennomsnittet, og varierte fra 165-190 kroner.

Zombie (190 kr) er en klassisk inspirert tikidrink med syv forskjellige likører, forfriskende lime og grapefrukt juice. Med fargen til en solnedgang og toppet med ananas og mandel som pynt. Den var litt søt, men smakte veldig godt så vi bestilte like så godt en til.

Cosmopolitan (165 kr)med vodka, tranebær og limejuice, ble presentert i et elegant glass, med appelsinskall på toppen. Skallet gav cocktailen en frisk aroma, og den var nærmere rosa enn rød i fargen.

Nattklubb og dansegulv

Går man ned trappen fra cocktailbaren kommer man til nattklubben i kjelleren. Her er det to barer på hver sin side og hele kjelleren er dekket med lys som skifter farge i takt med musikken!

Dette er et medium stort dansegulv, hvor de spiller club- og mainstream musikk. Når vi var på besøk var det naturligvis helt tomt, men vi har ikke problemer med å se for oss det kan være ganske morsomt her i de sene nattetimer.

📍Stortingsgata 4