Smelteverket Gastropub: En lekeplass for voksne

smelteverket-sept21-kjerstilien-4.jpg

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kjersti Lien 

Er du på utkikk etter den perfekte aktiviteten å ta med vennegjengen på? Uansett hvem du velger å ta med til denne puben, så kan vi nesten garantere god stemning. 

Vi har tatt turen til Smelteverket og testet ut både allmenn- og musikkquiz, sammen med noe av det digge de har å tilby av drikke. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Smelteverket på TikTok?



Pubquiz og malekvelder 

Gastropuben Smelteverket ligger like ved idylliske Akerselva, ved Mathallen på Vulkan. For de med forkjærlighet for rustikke plasser, er dette en plass vi tror vil falle i smak. Stedet var opprinnelig et jernbaneverk og mye av interiøret gjenspeiler nettopp det. I tillegg har eierne hentet inspirasjon fra selveste New York. Designet er preget av murstein, betong, smijern og morsomme detaljer. Likevel er stedet lunt, og fullt av sjarm og karakter. Smelteverket gir oss assosiasjoner til høst, og det passer jo helt perfekt med tiden vi er inne i nå. 

De er kanskje best kjent for sine morsomme arrangementer, og nettopp derfor er vi så glad i denne plassen. Fra tirsdag til lørdag har de et stappfullt program med gøyale eventer. Allerede på tirsdager kickstarter de uka med musikkbingo. Her kan det være lurt å finne frem takt og tone, og lete frem kunnskapene man har om musikk. Dagen derpå er de tilbake med allmennquiz klokka 18, etterfulgt av musikkquiz. Dette er vår favorittdag i uka. Her får man briljert med alt man kan fra geografi og historie til popkultur og gamle slagere. 

På torsdager og fredager kjører de den svært populære aktiviteten Paint’n Sip. Her får man utløp for det kreative, samtidig som man kan tilbringe kvalitetstid med venner og nyte noe godt i glasset. Dette skal vi definitivt prøve i nærmeste fremtid. Lørdager på Smelteverket kan by på det meste. Tar du turen innom lørdag kveld kan du både oppleve live-musikk, quiz, bingo, og sing along-quiz. Kanskje er det også hit du skal ta med din neste date? Ingenting sier vel mer «ice breaker» enn quiz og sing along.

Arrangementene er veldig populære, så her kan det være lurt å booke bord på forhånd. Sjekk også ut deres Facebook eller Instagram for å holde deg oppdatert på de ulike arrangementene.

Funfact! Smelteverket er Oslos lengste bar, på hele 25 meter.

Stort utvalg øl og delingsretter 

Med et bredt utvalg øl er dette en lekeplass for alle øl-elskere. Her får du alt fra en klassisk Frydenlund til mer eksotiske typer som den belgiske Chimay Hvit og Oslo Head in the Clouds. Folka bak Smelteverket står også bak Oslo Brewing Company, så dette er folk med peiling. De har også diverse andre drinker og selvfølgelig alkoholfrie alternativer. Undertegnede gikk for en Frydenlund Bayer til 98kr og en 1664 Blanc til 122kr. På bordet bestilte vi også ingefærølen Crabbies til 135kr. 

Når det kommer til mat har Smelteverket fokus på eventer og arrangementer, så menyen er laget spesielt med tanke på dette. Alle rettene serveres i bentobokser og kan enkelt deles mellom flere. På menyen har de også flere vegetaralternativer. Blant rettene finner vi Grillet pitabrød med hummus og tzatziki, Søtpotetfries med aioli og sriracha-majones og Surdeigstoast med jalapeño og sylteagurk, servert med mango chutney. Høres godt ut!

Vi anbefaler på det varmeste å ta med vennegjengen på Smelteverket nå i høst. Hva er vel bedre enn å kombinere vennetid, god drikke, morsomme aktiviteter og hjernetrim? Vi skal innrømme at vi ikke vant quizen, men det viktigste er jo tross alt å delta. Eller?

📍Vulkan 5