Telegrafen

Tekst & Foto: Maren Mjelstad / Video: Gabriel Viola

I dag åpner det mye omtalte og nye store utelivslokalet Telegrafen i Oslo sentrum. Vi har selvsagt vært på besøk! På mer en 800 m²  får man mat, drikke og spill under samme tak.

Bare dager før åpningen fikk vi en omvisning av stedets fem ulike barer, tre spillsoner og serveringsområder. Telegrafen har lagt mye vekt på design og interiør for å skape en helhetlig opplevelse.

Stedet for både mat og uteliv ligger i den store monumeltalbygningen fra 1926. Bygget huset da televerkets hovedkontor, og dette er bakgrunnen for designet til den nye utelivsplassen.

Original retrovibe

Vi starter med baren inspirert av 1960-tallet: ‘Teleks vinbar’. Det er høyt under taket, med stoler trukket i brun eller oransje fløyel. Spindeltrappen og rekkverket er orginalt, og gir et retro inntrykk. Dette står godt i stil med tidsepoken de er inspirert av.

Her er det et rikt utvalg av viner, så de fleste vil finne noe de liker. Denne baren er tenkt til de som ønsker en rolig kveld på byen. Så om du vil dele noen gode samtaler over et eller flere glass druer, kan dette være et alternativ.

Spill og festligheter

Vi flytter oss videre til ‘Telefonkiosken’, som har sine røtter i det funky 70-tallet. Her finner du ikke bare én bar, men to, sammen med en gastro-restaurant. Bak den ene baren går veggen med drikke hele veien opp til taket og krummer seg videre. 

Føler du for en fredag med litt moro eller en afterwork med litt spill, har du flere muligheter på ‘Telefonkiosken’. Her kan man få opp konkurranseinstinktet med shuffleboard og dart, med noe godt glasset. Bord og shuffleboard kan bookes på nettsiden

Gastro-restauranten har en liten, men variert meny. Her kan man kjøpe klassisk burger til 130kr, crispy kyllingburger til 125 kr, blomkålcurry til 120kr og ceviche bowl til 190 kr. Om du kun trenger litt påfyll før neste runde med shuffling, kan man også kjøpe blant annet fries, edamamebønner og surdeigsbrød med hummus.

Rosa, hockeysveis og skulderputer

Det er vel ikke en overraskelse at vi nå skal til det glade 80-tallet. ‘Faksen Bar’ blir kalt den rampete lillesøsteren i Telegrafen. Rommet på hele 800 m² har egen bar, shuffleboard og dart, mange sitteplasser, dansegulv og DJ-stand. 

Rundt om i lokalet ser man detaljer som knyttes til byggets kommunikasjonstema. Rosa telefonrør henger i det ene vinduet, neonskilt som leser “Slå på tråden” og telefonbokser er rundt om i rommet. Kunsten i vinduet er laget av Cuteshitkid, og passer rett inn i det fargerike kommunikasjons-temaet som preger lokalet.

Store grønne planter blant de rosa bordene gir et friskt preg. Og om du får lyst på noe snack, kan du kjøpe spekemat og andre små tapasretter i baren.

Faksen bar vil ikke være åpent på åpningsdagen 3. juni, men vil åpnes om kort tid.

Skandinaviske råvarer

Telegrafen har også en restaurant med navn ‘Restaurant Bestorp’. De har er fokus på skandinaviske råvarer, og forandrer menyen hver måned. Eksempel på retter er Breiflabbkjake (155 kr, som hovedrett 250 kr), Langtidsstekt okse Culotte (250 kr) og Mørk sjokolade (95 kr). 

Det blir det servert 3-, 4- og 5- og 6-retters, og de har også en à la carte meny hvor du selv kan velge ut fra dine preferanser. Du kan lese mer om matutvalget på menyen på Telegrafens nettside.

Noe for alle

Vi sitter igjen med et inntrykk av et ungt utelivslokal, som samtidig tar inn retro og klassiske detaljer. Dette skaper et givende samlingspunkt for både unge og godt voksne.

En kveld med vennene, afterwork, en god middag, tinderdate. Med sine ulike barer og soner passer Telegrafen til det meste. Om du føler for litt god mat kan man besøke Restaurant Bestorp eller Gastro-restauranten, 

Psst! Telegrafen har også seks møteromslokaler i ulike størrelser. Møterommene er stilrene og klassiske, og flere av dem ligger helt skjermet fra barene. 

📍Kongens gate 21