Fem Sanser: Blomsterbutikk og skattekammer

Ja, dette er faktisk en blomsterbutikk!

Ja, dette er faktisk en blomsterbutikk!

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

På et hushjørne i Lindern Hageby ligger denne lille perlen. Dette er kanskje Oslos mest sjarmerende butikk! Perfekt for alle som er glad i små lokale aktører med planter og interiør, og en god del personlighet.

Selv om Fem Sanser ble startet for 16 år siden, er det ikke sikkert mange i Oslo har fått med seg plassen selv om du kanskje har gått forbi. På noen få kvadrat kan du få kjøpt grønne planter til leiligheten, vintageskatter til en venninnes bursdag, eller oppsatser til en spesiell anledning.

Lite, lokalt og gjemt

Hvis vi skal beskrive Fem Sanser, kommer ordet «idyllisk» raskt. Plassert på et av hjørnene i Lindern Hageby, og fylt med mye forskjellig. I lokalet har det vært butikk siden da bygget kom opp i 1916, så det er uten tvil mye sjarm og sjel i veggene.

Det er nok ikke helt tydelig at dette faktisk er en butikk ved første øyekast. Fra utsiden ser det nesten ut som det er en liten leilighet fylt med planter og ting. Men går du opp den gamle steintrappen opp mot inngangen, vil du se at den er dekorert med blomster og pyntet etter årstiden. Allerede her får du  en smakebit av hva du finner innenfor butikkdøra. 

Det er en liten butikk av den unike sorten, fylt med skatter som er håndplukket av Camilla Kristensen, som eier butikken. Hun er opptatt av å skape en helhetlig opplevelse, der du kan bruke sansene dine. Her er det dekorert med materialer fra naturen, og gamle bord og stoler som hun gjør om til flotte bord for varene sine.

Blomster til store og små anledninger

Du finner også et utvalg blomster, en del grønne planter og litt tørkede blomster. Her er det mange vaser og potter, og en blanding mellom gammelt og nytt. Hun ønsker å tilby en litt annen opplevelse enn en vanlig blomsterhandel.

Selv om butikken er fylt med andre spennende ting enn blomster, er Camilla i bunnen blomsterdekoratør. Hun har drevet Fem Sanser i 16 år, og skaper blomsteroppsatser til blant annet både dåp, bryllup, bursdager. Inspirasjonen kommer fra årstidene og elementene rundt omkring.

Psst! Vi har tidligere besøkt blomsterbutikker som byr på mer enn bare blomster som flotte Stikling på Tøyen, hvis du vil lese mer om blomster i Oslo.

Skattekammer av ting

Du finner like mye keramikk, lys, kort og vintageskatter, som blomster og planter her. I det ene hjørnet finner du en liten og koselig skrivepult med en sitteplass, som det er lov å komme og låne. Men da kan du forvente at det blir litt prat, for Camilla er glad i å slå av en prat om de mange fine tingene hun har i butikken.

Alle de små tingene gjør at det tar litt tid å få sett på alt, selv om den ikke er så stor. Nå som høsten sniker på har Camilla tatt opp en kurv med pulsvarmere og annet strikk. Disse er strikket med restegarn av hennes tante, og selges i butikken.

Butikken er åpen kl. 11-18 fra tirsdag til fredag, men det hender hun har åpent litt senere utover kvelden nå på høsten og vinteren. Fem Sanser ser du rett fra bussvinduet på 37-bussen. Stoppet er rett utenfor butikken og heter Tannlegehøyskolen.

Ta turen innom om du trenger litt blomster til hverdags eller fest, for å se på de spennende varene hennes, og for å bli inspirert av det flotte lokalet! Det er bare å gå opp den flotte trappen og titte inn.

📍Geitmyrsveien 62