BFF på Frogner

4CB5243E-FABF-4B8A-83FD-3E0CA2A6DEAB_1_201_a.jpeg

[Stengt permanent]

Av Karoline Paasche

Overdådige freakshakes, saftige burgere og fluffy pannekaker. BFF på Frogner satser på soul food, comfort food og fast food i sin autentiske amerikanske diner. Enten du skal feire eller trøstespise, finner du med høy sannsynlighet det magen rumler etter her. 

Her sitter gjestene i båser, akkurat som i USA på film. Lokalet er stort, med store fine vinduer ut mot Bygdøy Allé og Niels Juels gate. Stilen er gjennomført retro med de karakteristiske båsene og kafebordene, og veggene er fylt opp med bilskilt fra de fleste statene.



Rause porsjoner

Vi var heldigvis sultne da vi kom. Prisen er noe stiv, men porsjonene er til gjengjeld rause. Vi var to stykker som delte to retter, og enda klarte vi ikke spise opp. Valget falt på deres anbefalte BFF-burger med røkt bacon, guacamole, chilimajones, syltet rødløk og dirty fries. Så måtte vi også ha et par amerikanske pannekaker med sirup og bacon. 

Vi prøvde også deres hjemmelagde iste og Oreo-freakshake. Det er en milkshake som kommer i et stort norgesglass, fylt med godsaker som Oreo til pynt, kjeksstang, krem, nutella, fudgebiter og sjokoladesaus. Og ja, den var akkurat like god som den høres ut!

Med fortid som barista, er ikke undertegnede en av de som kaster ut komplimenter om filterkaffe i tide og utide, men denne var virkelig god. For ikke å nevne at du får så mye kaffe du bare orker innbakt i prisen. Det er gode nyheter for kaffeelskere. 

MER ENN BARE MAT

På torsdager arrangeres «Happy hour» der man kan få østers for en dollar. Fredager er det quiz og bingo. Vi synes det er hyggelig at de legger til rette for sosiale aktiviteter i tillegg til matservering. Tommel opp for det!  

Her kan man også booke ølsmaking. Dette egner seg eksempelvis til å samle vennegjengen, eller som en av flere aktiviteter ved et utdrikningslag når alkoholservering blir lov igjen. Det er visstnok et par av Oslos beste bartendere som har satt sammen cocktailmenyen, bestående av amerikanske klassikere og spennende nyheter. Er du mindreårig eller avholds? Ikke fortvil, de tilbyr de samme drinkene uten alkohol også. Alle skal få kose seg her.

Dette er stedet om du vil oppleve en litt annerledes restaurant som skiller seg fra andre spisesteder på Frogner. Det var vårt tredje besøk og vi drar alltid gladelig tilbake. Her får du god amerikansk mat i avslappede og uformelle omgivelser.

📍Bygdøy allé 15