Bukken: Nyåpnet vinbar på St. Hanshaugen

Vi har sjekket ut Bukken Vinbar på St. Hanshaugen.

Tekst og foto: Liv Einemo Tønjum

Har du fått med deg at det har åpnet en ny, kul vinbar på St. Hanshaugen? På Bukken Vinbar kan du få noe godt i glasset, deilige småretter, god stemning og behagelig atmosfære. Akkurat det vi liker!

Nykommeren er drevet av de samme folkene som driver den populære restauranten Geita, som gjorde at forventningene våre var ekstra høye. 



En nabolagsfavoritt

Vinbaren ligger på et hjørne på St. Hanshaugen, like ved Jungel Pizza og Parksalongen, og kun et steinkast fra populære Grotto som åpnet i høst. 

Vi er innom et par dager etter åpning, og det virker som godordene om denne plassen allerede hadde spredd seg som ild i tørt gress i St. Hanshaugentraktene, for det er rimelig fullt. Med god grunn!

Vi ble tatt godt imot av joviale og hyggelige servitører, og fikk utdelt det siste ledige bordet. Lokalet er lite og intimt, noe som gjør stemningen ekstra koselig, sammen med den dempede belysningen. 

Vinmenyen deres byr på et imponerende utvalg av spennende og varierte viner, og vi valgte å prøve Parajes del Valle Monastrell 2022 (190 kroner per glass). En saftig og fyldig rødvin som smakte ekstra godt mens regnet pisket utenfor. 

Vinprisene per glass varierer fra 140-305 kroner. Man kan også velge blant drinker som negroni, dry martini og ulike typer gin tonic, med priser som varierer fra 145-180 kroner.

Hummus og burrata

Vi testet også noen småretter til vinen. Først ut var klassikeren surdeigsbrød med smør (65 kroner). Luftig brød med deilig smør, toppet med havsalt - enkelt, men likevel så utrolig godt.

For litt fløyelsmyk og deilig hummus på deling, bestilte vi grissini med hummus (75 kroner). Og selvfølgelig kunne vi ikke motstå fristelsen til å prøve burrata, tomat og dukkah (225 kroner). En smakseksplosjon vi gjerne skulle spist mer av! Så innbydende og velsmakende.

Verdt et besøk

Menyen er ikke den største, men nøye kurert med varierte retter. Noe av det vi vil teste ut neste gang er okseshortribs med fiken og tabbouleh (595 kroner), og blekksprut tagine med harissa og raz el hanout (395 kroner). For vi vil absolutt tilbake hit!

Så hvis du er på jakt etter varierte og utsøkte viner, spennende småretter, vennlige servitører og en atmosfære som bare oser av hygge, da bør du virkelig ta turen innom denne nykommeren på St. Hanshaugen.

Åpningstider:
Onsdag til lørdag fra klokken 17-01.

📍 Hallings gate 1A