Restaurant Bente: Dansk nykommer på Torshov med snille priser

Restaurant Bente er en nyhet på Torshov som byr på deilig snadder til rimelige priser.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Gira på god mat på lavt budsjett? Bente er byens nyeste restaurant-snakkis og har fått ryktet om å være et must å sjekke ut for Oslos matentusiaster. I Vogts gate på Torshov ønskes du velkommen enten du er fattig student eller CEO. Med rimeligere priser prøver nyåpningen å gjøre restaurant- og utelivet i Oslo mer tilgjengelig for alle. 

Det er dansken Lennart Pedersen som står bak det nye konseptet som åpnet dørene i desember. Han er også mannen bak flere populære spisesteder i byen, nemlig Babbo Collective som du finner i Parkveien, Øvrefoss og Baby Babbo på Frysja.



Jo mer jo billigere! 

Da vi skulle ta turen var vi først usikre på om vi hadde kommet rett. I disse lokalene var det tidligere det amerikanske konseptet BFF som holdt til, og logoen deres prydet fortsatt vinduene, og i etasjen på bakkenivå så det stengt ut. Da vi tittet inn inngangsdøren oppdaget vi derimot et yrende liv i kjelleretasjen, og vi konkluderte med at vi hadde kommet rett likevel. Her er det fullt hus, selv på en torsdag!

Et romantisk bord for to, i et dunkelt og intimt sofahjørnet, er reservert til oss for kvelden. Så fort vi får satt oss blir vi introdusert til menyen og hvordan den fungerer. Her kan du bestille kun en rett om du ønsker, eller flere, og da blir det også rimeligere per rett. 

Du kan velge en pakke med fire retter til 450 kroner, hvor kjøkkenet velger rettene, eller du kan få én rett for 195 kroner, to for 280 kroner eller tre for 345 kroner. Disse velger du selv fra menyen, men for noen retter er det et tillegg i prisen. De har både snacks, forretter, hovedretter og dessert på menyen. Alt i alt er dette et konsept vi kan like, men opplever det også litt forvirrende.

Dansk and og byens beste poteter? 

De hadde både kjøtt, fisk og vegetar på menyen denne kvelden, og det var mye som fristet. Aller først starter vi med litt fra snacksmenyen, surdeigsbrød med pisket smør ( 45 kr) og fenikkelsalami med syltet agurk og sennep (65 kr).

Mengden med brød var svært generøs, og sammen med salamien kunne dette vært et lite måltid i seg selv. Smakene her treffer blink og er en nydelig start på kvelden. Til å skylle maten ned ble det en fruktig oransjevin (170 kr)

Tartar er fortsatt en av de store mat- trendene i Norden og Bente har selvsagt sin egen variant, og denne ble valget vi falt på til forrett. Dette er en biff-tartar med persillepesto og syltede sennepsfrø, en smaksbombe som definitivt må spises igjen! Andre forretter var grillet gresskar, grillet østers med pak choy og rå kamskjell med yuzo og eple. 

Med en dansk gründer bak spakene overrasket det ikke at vi finner and på menyen, og den måtte selvsagt testet. Fire tykke skiver med nydelig rosa farge med en god stekeskorpe kommer på tallerkenen akkompagnert av deilig rødbet og balsamico. Den andre hovedretten vi gikk for var torsk med grillet romanosalat og en veldig smakfull saus. 

Vi gikk også for alle tre tilbehørsrettene (185 kroner for tre) som var ovnsbakte poteter, grillet squash med pistasj og mynte (som var kveldens kjedeligste smaksoppelvese) og romanosalat med ansjosdressing og masse parmesan. Potetene er noe av det beste vi har smakt på lang tid! De serveres i en saus som gjerne skulle vært på blå resept. Det er mye mulig at dette er byens beste poteter i skrivende stund. 


Lave skuldre, høy kvalitet og nattmat

For å avslutte etegildet testet vi en dessert og tok oss et par drinker. Til dessert kunne man velge mellom ost og sjokoladekake, og det endte på sistnevnte. En deilig brownies med bær og en slags vaniljesaus ga en hjemmekoselig følelse og en fin avslutning på måltidet. Porsjonen var raus og passet perfekt å dele.

Fra drinkmenyen ble det en tequila sour (155 kr) og en kaffedrink med krydret rum og sherry (165 kr), som smakte mye bedre enn den høres ut! Ønsker du noe alkoholfritt har de et utvalg spennende lemonader (70-75 kr). Utvalget av drinker kan skifte, akkurat som menyen. 

Hos Bente ønsker de å skape en kultur for å gå ut og spise i byen, hvor folk også går ut en vanlig grå tirsdag om vinteren. Det virker det som de lykkes med foreløpig, i alle fall torsdager. De har skapt et sted med  lave skuldre, men høy kvalitet hvor alle er velkommen. Her kan man komme som man er og slå seg ned i baren og ta noen matbiter og litt i glasset, eller komme en stor gjeng i finstas for en helaften. 

Man kan også få lunsj i københavnsk stil her mellom 10.30 og 15.30. Fredag og lørdag serverer de også nattmat fra klokken 23 til 02! Da kan du få både lammekebab, cheesburger og pasta. Det frister absolutt å legge neste bytur til Torshov for å avslutte i kjelleren hos Bente. 

Åpningstider:
Mandag: Stengt
Tirsdag og onsdag: 17-23
Torsdag: 17-00
Fredag: 17-02
Lørdag: 11-15, 17-02
Søndag: 11-16

📍Vogts Gate 31A